Šport
63 ogledov

Zaradi sinove kolajne se bo oženil

Oče in sin Kauzer. Žurnal24 main
Za srebrno kolajno Petra Kauzerja na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru ima veliko zaslug njegov oče Peter Kauzer starejši.

Peter Kauzer st. je bil ob svojem sinu ob vseh lepih in manj lepih trenutkih, tudi njemu pa se je ob osvojitvi sinove olimpijske kolajne odvalil kamen od srca.

"Če pogledamo od leta 1990, ko je Pero začel veslati, je družina temu posvetila vse življenje, ves prosti čas. Veslanje je bil naš način življenja. Bili so padci, bilo je veselje, pika na i pa je olimpijska kolajna. Odličje, ki ga je v Pekingu izgubil zaradi neizkušenosti, v Londonu pa zaradi prevelikega bremena. V Riu so se obrestovale izkušnje, nagrajena je bila njegova kilometrina, menim, da si je to zaslužil," je bil ponosen oče Kauzer, ki ni skrival dejstva, da je po uspehu tako kot še mnogi drugi potočil nekaj solz.

"Potočil sem nekaj solz, a najbrž ne toliko kot Petrova mama, zaenkrat le moja sopotnica, ki pa bo postala moja žena, saj sem obljubil, da jo bom, če sin osvoji kolajno, oženil. Mame so vedno bolj čustvene, ona pa je še posebno. Toliko, kot je ona naredila za svojega sina, ne vem, če je še katera, kapo dol pred njo. Vsa ta leta je prenašala pritisk s tekem, morala je naju prenašati v dobrem in slabem," je mamo kot najzaslužnejšo za sinov uspeh imenoval oče.

Mama je sicer zaradi službenih dolžnosti ostala doma, a, kot pravi oče, je v enem izmed hrastniških lokalov organizirala ogled tekme in imela tam glavno besedo: "Seveda sva se slišala, pravi, da Hrastnik danes nori. Ko pa bova midva prišla domov, bo pa najbrž še bolj znorel."

Kauzerjevi navijači so se v sredo zvečer zbrali v hrastniškem baru Chicago, kjer so spremljali polfinale in finale. Tam je bila tudi Kauzerjeva mama Anita, ki je povedala, da je bilo noro, noro, noro, s to medaljo je bil poplačan ves trud njenega sina in misli, da si je njen sin srebrno odličje tudi zaslužil. Na veselici ni manjkal niti oče kanuista Benjamina Savška, ki je Aniti čestital iz srca.

V Hrastniku so v sredo zvečer vihrale zastave, donela pa je pesem Tine Turner Simply the Best. "Pero je naš ponos, vsi cenimo in spoštujemo njegov dosežek, saj vemo, koliko truda je bilo vanj vloženega. Petru smo na njegovi športni poti vedno stali ob strani, zato zdaj z njim delimo tudi veselje ob zasluženi srebrni olimpijski kolajni," pa je dejal župan Hrastnika Miran Jerič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.