Šport
47 ogledov

Zaradi terorizma ob 10.000 evrov

halil d frankfurt kolesarska dirka EPA
Prireditelji kolesarske dirke po Frankfurtu so zaradi teroristične grožnje izgubili več kot 10.000 evrov čistega prihodka.

Tradicionalna dirka bi morala biti na sporedu 1. maja 2015, a je neki poročeni par zagrozil z bombnim napadom. Prireditelji so se zaradi terorističnih groženj odločili, da dirko odpovejo, s tem pa ostali brez dobrih 10.000 evrov zaslužka. 

Kot so dejali organizatorji, so imeli ob tej neslani šali še srečo, saj jih ob tem pokrovitelji niso zapustili, dirka pa bo letos tako lahko na sporedu v spomladanskem terminu. Omenjeni par je moral na sodišče v Frankfurtu, kjer proti njima poteka proces od 21. januarja.

Spomnimo...

Na klopi za obtožence se je znašel moški po imenu Halil D., nemški državljan turških korenin, ki naj bi doma izdelal improvizirano bombo, s katero naj bi nameraval pokončati več udeležencev kolesarske dirke.

Halila so aretirali skupaj z njegovo ženo, s katero sta v lokalni trgovini kupila raztopino vodikovega peroksida. Halil D. se je blagajničarki predstavil z lažno identiteto. 

Policija je začela slediti njegovim premikom in ugotovila, da se je vračal na določena mesta, kjer bi potekala kolesarska dirka.

Par so aretirali, a žena se je hitro znašla na prostosti, saj je oblasti uspela prepričati, da o napadu ne ve nič. Halil je priznal, da je izdelal bombo, a zanikal, da je načrtoval napad na kolesarje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.