Šport
16 ogledov

Zaradi tragedije F4 ne bo!

Odbojkarji ACH Volleyja ta vikend v Lodžu ne bodo igrali Final 4. (Foto: Nik Rov Žurnal24 main
ACH Volley in nekaj 100 njihovih navijačev je v Lodž odpotovalo zaman, saj je Final 4 odbojkarske Lige prvakov zaradi letalske tragedije odpovedan. Naslednji teden bo CEV odločil kdaj, kje in če sploh bo.

Zaradi žalovanja ob nesreči letala poljskega predsednika Lecha Kacynskega ob pristanku v Smolensku, v kateri je umrlo vseh 132 potnikov, so prireditelji zaključnega turnirja odbojkarske lige prvakov v Lodžu tekmovanje odpovedali. Evropska odbojkarska zveza (CEV) bo v prihodnjih dneh odločila, kako se bo odigral letošnji zaključek tekmovanja. Na novinarski konferenci je bilo predstavljenih več scenarijev. Po eni različici bi turnir lahko nadomestili z drugim, ena od možnosti je, da moštva polfinale in finale odigrajo po sistemu vsak z vsakim doma in v gosteh, obstaja pa tudi možnost, da sklepni del tekmovanja zaradi natrpanih klubskih in reprezentančnih urnikov odpade.

ACH je bil optimističen
"V finalu bi se želel pomeriti s Poljaki – zaradi vzdušja. Nič ni lepšega, kot če uženeš gostitelja," se je pred odhodom na sklepni turnir Lige prvakov pošalil kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs. A še pred finalom blejske odbojkarje čaka dvoboj z branilci naslova in trenutno najverjetneje tudi najmočnejšo klubsko ekipo na svetu – z italijanskim Trentinom. "Nihče ni nepremagljiv. Vemo, da smo si nastop na tem turnirju zaslužili. Odigrali bomo po svojih najboljših močeh, če pa bo to proti izjemnim Italijanom dovolj, bomo šele videli. Vsekakor gremo tudi proti Trentinu na zmago. Na vsaki tekmi si želimo uspeh," je dejal Flajs.

"Vse ekipe se na zaključni turnir odpravljajo z mislijo na naslov – tudi mi," pa je pred potjo v Lodž, kjer bosta poleg Blejcev in Italijanov nastopila še moskovski Dinamo in domači Bełchatów, dejal pomočnik glavnega trenerja Tilen Kozamernik. Samozavesten je tudi trener Glenn Hoag, ki je kot strateg Pariza že bil evropski prvak: "V preteklosti so mnoga moštva na takšen turnir prišla z miselnostjo, da nimajo kaj izgubiti, zato so zaigrala drugače kot po navadi. To se ne sme zgoditi! Igrali bomo kot do zdaj. Za zmago bomo potrebovali res izjemno igro, a bo za nas to velik izziv, hkrati pa bo tudi zabavno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.