Šport
29 ogledov

Zaradi univerzijade bodo tožili Maribor

Univerzijada Žurnal24 main
Fisu bo tožil Maribor, ker je odpovedal zimsko univerzijado. Tožba bo težka najmanj tri milijone evrov.

Mednarodna univerzitetna športna zveza bo do konca oktobra vložila odškodninsko tožbo proti organizatorjem odpovedane zimske univerzijade, ki bi jo Maribor moral gostiti drugo leto, piše današnji Večer. Kot je povedal tiskovni predstavnik Fisu Dejan Šušuvić, višina zahtevane odškodnine še ni znana, a naj bi bila zagotovo nad tri milijone evrov.

Fisu bo po Šušovićevih besedah tožila Mestno občino Maribor in Slovensko univerzitetno športno zvezo (Susa), ki sta z njimi podpisali pogodbo o organizacijskih pravicah.

Na MOM zavračajo krivdo

Na Mestni občini Maribor so pojasnili, da so z namero Fisu seznanjeni, vendar je ne želijo komentirati, saj krivdo za odpoved univerzijade že ves čas zavračajo. Univerzijade namreč sami niso odpovedali, pač pa je to po njihovem v zaostrenih finančnih razmerah storila država, ki je kot partner v projektu že plačala tri milijone evrov koncesnine.

Namere Fisu za Večer ni želel komentirati niti prvi moč Suse Otmar Kugovnik, ki je dejal, da so stvari še v procesu in dokler se ne zaključijo, ne bi bilo primerno dajati ocen in komentarjev. Ta organizacija ima že tako težave tudi z državo, ki od nje terja vračilo denarja za koncesijo – po prejemu s strani takratnega ministrstva za šolstvo in šport jo je že nakazala Fisu –, kar z obrestmi vred znaša že 3,6 milijona evrov.

Na ministrstvu postopek glede vračila denarja

O tožbi je že v sredo pisal tudi časnik Delo, kjer so se za pojasnila obrnili tudi na ministrstvo za izobraževanje, kulturo, znanost in šport; tam so povedali le, da vodijo postopke glede vračila omenjenega denarja v skladu s sklenjeno pogodbo in veljavno zakonodajo.


Komentarjev 1
  • rokson 10:14 18.oktober 2012.

    prav jim je lastni ljudje v vladi so jih zaj......kaj so jih pa volili SLS,SDS..NSI......od njih ni denarja za šport..