Šport
8 ogledov

Zaradi vratarja Angleži ob točki

Robert Green je bil na kolenih.
1/30
Žurnal24 main
Prvo presenečenje prvenstva v Južni Afriki so pripravili Američani, ki so remizirali s favoriziranimi Angleži. Bili so enakovreden nasprotnik, a gol jim je z začetniško napako podaril angleški vratar Robert Green.
Američani so se remija veselili kot zmage. Poglejte v galeriji. Ljubezen do nogometa so pokazali tudi njihovi navijači. Poglejte tukaj.

Zelo zanimiva tekma med nasprotnikoma Slovenije v skupini C Anglijo in ZDA se je končala z remijem. Začetek tekme je namignil, da bi lahko bila to ne preveč zahtevna tekma za albion, saj je ekipa Fabia Capella povedla že v četrti minuti prek Stevena Gerrarda. To je bil njegov 17. zadetek za izbrano vrsto. Američanom to ni vzelo morale, poskušali so predvsem z visokimi žogami, streli z glavo ter nekaj od daleč. Sreča se jim je nasmehnila v 40. minuti, ko je Clint Dempsey sprožil z okrog 25 metrov, Robert Green je žogo že držal, a jo izpustil in končala je v mreži.

Ste zamudili tekmo? Ni problema, vse o njej si lahko še vedno ogledate!

Drugi polčas je prinesel viharen nalet Angležev, ki so imeli več (pol)priložnosti, njihov kompleks pa je postal ameriški vratar Tim Howard, ki se je izkazal z serijo bravuroznih obramb. ZDA se niso vkopale. Jozy Altindore je zadel okvir angleških vrat. Še bolj vešče pa so se Američani branili in na koncu obranili zasluženo in izjemno dragoceno točko. Howard je bil izbran za igralca tekme, sploh prve tekme med tema dvema ekipama, ki se je končala z remijem.

Ob polčasu smo si rekli, da imamo priložnost za zmago, a smo na koncu zadovoljni s točko.
Bob Bradley
"Pač dogajajo se take čudne stvari. Veliko ljudi je ta teden govorilo o žogi. Gol nas je šokiral, a stojimo za Robertom. Najbolj pomembno je, da prve tekme nismo izgubili. Žal smo dobili slab gol in nikakor nismo mogli zadeti," je po remiju moraliziral in krivdo valil na Jabulani Gerrard. Selektor ZDA, Bob Bradley, je celo verjel, da lahko zmagajo: "Ob polčasu smo si rekli, da imamo priložnost za zmago, a smo na koncu zadovoljni s točko."

V skupini C bo v nedeljo ob 13.30 tekma Slovenije z Alžirijo.

Ameriški predsednik Barack Obama in britanski premier David Cameron sta  pred tekmo sklenila pivsko stavo: v primeru ameriške zmage bi morala spiti najboljše ameriško, v nasprotnem primeru pa najboljše angleško pivo. Njuna stava se je končala brez zmagovalca. Bosta zdaj pila slovensko?

SP v nogometu, skupina C, 1. kolo:

Anglija: ZDA 1:1 (1:1)
Gerrard (4); Dempsey (40)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.