Šport
26 ogledov

Zasegli 700 tisoč doz, pridržali 84 ljudi

doping poživila EPA
Španske oblasti so razkrinkale kriminalni združbi, ki sta iz Grčije, Kitajske in Portugalske tihotapili ogromne količine prepovedanih poživil.

Španska policija je zasegla več kot 700 tisoč doz prepovedanih poživil in v skladu z novo dopinško zakonodajo pridržala 84 ljudi. Sredstva za nezakonito povečanje fizične pripravljenosti naj bi iz Grčije, Kitajske in Portugalske tihotapili dve kriminalni združbi.

''Policisti so razbili dve organizaciji, ki sta uvažali proizvode, ki lahko močno škodujejo zdravju,'' sporočajo iz španskega ministrstva za notranje zadeve.

Policija je zasegla anabolične steroide, rastne hormone in eritropoetine, ki so bili namenjeni v telovadnice in športne komplekse v Valencii, Catalonii, Andaluziji, Madridu, Baskiji in Asturiji. Španski parlament je prejšnji mesec sprejel nov zakon o dopingu, ki je špansko zakonodajo približal mednarodnih normam. Španija želi s tem dokazati, da doping na Pirenejskem polotoku nima kaj iskati.

Vlada upa, da bo nov zakon pomagal pri kandidaturi Madrida za gostitelja olimpijskih iger leta 2020.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.