Šport
32 ogledov

Zaslužili bowl doma, a žal odloča denar

Gabriel Dielacher, bankir iz Dunaja, eden od vodij Cefla, nam je zatrdil, da Sil Žurnal24 main
Ljubljanskim Silverhawksom je bil obljubljen Cefl bowl, a zdaj liga za organizacijo postavlja zanje finančno previsoke pogoje. Tudi o tem smo govorili z Gabrielom Dielacherjem, enim od mecenov lige.
V galeriji poglejte, kako so si Lj. Silverhawks z 31:14 priborili zmago nad Wolves in finale Cefla.

G. Dielacher, kako ste videli zmago Silverhawksov v polfinalu Cefla?
Tekma je bila zelo zelo zanimiva z dobrim vzdušjem in na lepem stadionu. Mislim, da so Silverhawks zelo napredovali, odkar sem jih nazadnje videl maja letos. Pokazali so pravi timski duh in ta je naredil razliko v tem polfinalu.

Kakšna je vaša ocena letošnje sezone?
Silverhawks so v primerjavi z lansko sezono mnogo boljši. Tudi Vukovi so napredovali. Že nekaj časa je bilo jasno, da bosta ti dve ekipi igrali na bowlu in zdaj se je to tudi zgodilo.

"Za finale nam je liga postavila pogoje, pod katerimi se lahko organizira. Finančnih ne dosegamo in tako kaže, da bomo morali v Beograd. Želijo igrišče za toliko in toliko denarja, sodnike za več denarja, program pred in med tekmo ter pokritje stroškov gostovanja moštva. Tisto moštvo, ki bo dalo boljšo ponudbo, bo dobilo finale in ve se, kdo ga bo dobil," je pesimističen, da bi ga dobili Silverhawks, njihov predsednik in trener Uroš Valant. "Res je škoda, a finale je vseeno finale. Bil je naš cilj. V Beograd bomo šli dan prej, da bomo spočiti in prav gotovo se ne bomo predali," obljublja.

In kje bo finale?
Obe ekipi bosta do torka predstavili svoj načrt za bowl in nato bo liga odločila, katera ponudba je boljša. Veseli bi bili, da finale ne bi bil v Beogradu, saj je bil tam že lani. A izbrali bomo kvalitetnejšo ponudbo.

Silverhawks nimajo toliko denarja, da bi lahko konkurirali ponudbi Vukovov.
Mislim, da ne bo odločil le denar, ampak predvsem kvaliteta. Vse bomo vzeli v obzir.

Letos so v rednem delu nastopale le štiri ekipe. Za samo konkurenčnost in veljavo lige to ni najbolje, kajne?
A liga je bila bolj zanimiva od lanske, saj so bile tri od teh štirih ekip zelo izenačene in so odigrale zelo dobre tekme. Budapest Cowboys in Zagreb Thunder lani res niso pokazali kvalitetnega nogometa. Mislim, da bomo naslednjo sezono dobili nekaj novih ekip. Zanimanje je pokazalo več ekip iz te regije.

Govori se tudi o vrnitvi avstrijskih?
Ja, res se pogovarjamo z njimi. Vukovi so imeli pred časom prijateljsko tekmo z ekipo, ki se je uvrstila na avstrijski bowl – Danube Dragons. Beograjska ekipa je izgubila le za tri točke. Tako so v Avstriji videli, da se v Ceflu igra zelo dober nogomet in zato je zanimanje avstrijskih klubov za sodelovanje večje.

Vse več je tudi televizijskih prenosov.
Ja, to je bil eden izmed naših ciljev in največjih uspehov v tej sezoni. Televizijski prenosi ekipam pomagajo pri pokroviteljih. Naslednjo sezono bo še več prenosov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.