Šport
189 ogledov

Zasvojena s košarko

Teja Kropivšek se je s košarko začela ukvarjati pri devetih letih. (Foto: Nik Ro
1/22
Žurnal24 main
Zaradi druge uvrstitve slovenske nogometne reprezentance na SP smo prejšnji teden izpustili predstavitev Žurnalove športnice. Tokrat pa vam predstavljamo košarkarico Tejo Kropivšek.

Tokrat smo prvič zavili na košarkarsko igrišče, kjer smo nekaj trenutkov preživeli s Tejo Kropivšek. Hiperaktivna in vedno nasmejana mladenka je članica kranjskega Triglava. Trenutno se Teja sicer ubada s poškodbo kolena, a upa, da bo težavo kar se da hitro odpravila in znova začela nemoteno trenirati. Ravno poškodbe so ji v veliki meri preprečile tudi udejstvovanje v majici reprezentance.

Začela pri devetih letih
Teja se je s košarko prvič srečala pri devetih letih. Kaj kmalu ji je prirasla k srcu in jo povsem zasvojila. Tako je od sedmega razreda osnovne šole dalje na igrišču prav vsak dan, kjer pili svoje znanje.

V prihodnosti želi v tujino
Kot vsak športnik si tudi Teja Kropivšek želi napredovati in se preizkusiti še na višji ravni. V tej luči se v prihodnosti želi preizkusiti tudi v tujini. "Nimam posebne želje, v kateri državi bi si želela igrati," nam je na vprašanje, v kateri državi bi najraje zaigrala, odgovorila Teja.

Tudi po koncu kariere pod koši
Čeprav je Teja komaj na začetku svoje športne poti, že zdaj dobro ve, da si tudi po koncu želi ostati pod koši. "Dokler bom lahko igrala, bom, nato pa bi se rada preizkusila tudi v trenerskih vodah."

Šola (za zdaj) na stranskem tiru
Dvajsetletnica je trenutno vse posvetila košarki, o čemer priča tudi podatek, da je šolo za nekaj časa postavila na stranski tir. "Trenutno pavziram, saj sem se odločila, da se popolnoma posvetim košarki. V prihodnosti pa bom študij vsekakor končala, saj mu pripisujem velik pomen. V primeru težje poškodbe moraš imeti pripravljen rezervni načrt," je dejala Teja. Še več o njenem športnem življenju in življenju zunaj dvorane pa si poglejte v obeh videih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.