Šport
58 ogledov

Zato sina ne sili z nogometom

lionel messi thiago Profimedias
Starejši sin Lionela Messija ni oboževalec okroglega usnja, je razkril napadalec Barcelone.

Thiago Messi, prvorojenec aktualnega dobitnika Zlate žoge Lionela Messija, ne bo šel po očetovih stopinjah. Malček, ki bo novembra dopolnil štiri leta, se po besedah slavnega očeta ne navdušuje nad nogometno žogo, s katero si je Messi priigral status enega najboljših športnikov vseh časov.
Thiago se z mamo Antonello Roccuzzo večkrat udeleži tekme na Camp Nouu, a z Leom ne deli ljubezni do igre, ki je družini Messi prinesla slavo in denar.

''Opažam, da nogometa ne mara preveč, zato ga pustim pri miru. Nisem takšen tip, ki bi mu kupoval nogometne žoge in ga silil v to. V klubu so začeli program za otroke. Bomo videli, če se bo navdušil,'' je povedal Messi, ki mu je žena lani povila še drugega sin Matea.

Thiago pa je po očetu podedoval najmanj eno prepoznavno lastnost. ''Zelo je tekmovalen. V vsem hoče zmagati. Tudi jaz hočem zmagati, zato mu ne pustim. Tudi ko plezava po stopnicah in me premaga, mi tega nikoli ne pozabi povedati,'' je razkril napadalec Barcelone.

Messijev sin ima še dovolj časa, da odkrije svoje življenjske strasti, bržkone pa mu bo lažje, če se ne bo odločil za nogometno kariero. Priimki slavnih očetov resda odpirajo marsikatera vrata, a za seboj potegnejo neskončne primerjave, ki imajo lahko negativen vpliv na razvoj mladega športnika.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.