Šport
64 ogledov

Zato Srbi ne marajo teniške legende

schett wilander đoković Youtube
Novak Đoković je gostoval v oddaji Game Set & Mats, katere sovoditelj je nekdanji švedski tenisač Mats Wilander, ki še posebej v Srbiji velja za največjega kritika prvega igralca sveta.

Mats Wilander je nekdanja številka ena svetovnega tenisa, zmagovalec sedmih turnirjev za Grand Slam in eden najbolj osovraženih teniških strokovnjakov v Srbiji.

Razlog za to je njegova brezkompromisna kritika na račun Novaka Đokovića, ki v domovini uživa status narodnega heroja. 

Srbija je težko pričakovala finalni obračun OP ZDA med Đokovićem in Stanom Wawrinko
, pred katerim si je švedski komentator znova privoščil pogumno, po mnenju srbskih medijev pa tudi neprimerno napoved.

''Mislim, da Đoković ni dovolj dober, da premaga Stana Wawrinko, če bo ta odigral tako, kot zna. Stan je edini, ki Novaku lahko povzroča skrbi,'' je izjavil Wilander in sprožil val ogročenja v srbskih medijih.

Za petami Nadalu in Samprasu

Đoković je na osrednjem stadionu Arthur Ashe v Flushing Meadowsu lovil 13. zmago na turnirjih za Grand Slam, s katero bi se približal rekorderju Rogerju Federerju (17). Trenutno je poravnan z Royem Emersonom (12), pred njim pa sta še Rafael Nadal (14) in Pete Sampras (14). 

''Lagal bi, če bi dejal, da tega ni v mojih mislih. Seveda razmišljam o tem. Z vsako zmago na grand slamih se tega bolj zavedam. Približujem se zgodovinskemu dosežku,'' je v pogovoru z Wilanderjem in nekdanjo teniško igralko Barbaro Schett povedal Đoković.

Srbski mediji Wilanderju očitajo pristranskost in naklonjenost Đokovićevemu velikemu rivalu Andyju Murrayju.

Wilander je prav tako velik navijač Rogerja Federerja, zato je deležen vse glasnejših očitkov, da s svojimi izjavami šikanira prvega igralca sveta.

Srbske medije je zmotilo predvsem to, da je Wilander tako Jo-Wilfriedu Tsongaju kot Gaelu Monfilsu pripisoval lepe možnosti za zmago proti Đokoviću, pred finalom pa je za favorita izbral švicarskega tenisača. Izkazalo se je, da je imel prav.

 
Komentarjev 1
  • Žurnalček 19:45 12.september 2016.

    Hi,hi, hi , čeprav sovražim tenis iz dna duše , mi je tale Mac všeč , sploh pa, ko je napovedal in zadel Đokin poraz ! Tenis = eno samo preseravanje , za razliko od namiznega tenisa !