Šport
23 ogledov

Zavec: "Berta se ne bojim"

Dejan Zavec Nino Verdnik
Dejan Zavec se je odlično privadil na dogajanje v ZDA, kjer ga 3. septembra čaka borba življenja proti ameriškemu zvezdniku Andreu Bertu. Mr. Simpatikus že opravil prvi sparing proti Joelu Jalilu Juliu.

"Super je, aklimatizacija odlično uspeva. Biloxi je malo obmorsko mestece, polno življenja. Sploh ponoči je zelo živahno. Na nek način je mestece zelo podobo Las Vegasu, le da je veliko manjše," je za svojo uradno spletno stran dejal svetovni prvak po verziji IBF Dejan Zavec. Ptujčana 3. septembra v "bitki za Biloxi" čaka borba proti Američanu Andreu Bertu, ki je v karieri tako kot naš šampion utrpel le en poraz. Spremljevalna ekipa je Mr. Simpatikusu priskrbela tudi sparing partnerja. In sicer gre za Kolumbijca Joela Jalila Julia. "Za nami je že prvi sparing z Joelom Jalilom Juliom, ki nam pomaga pri pripravi na tekmeca. Gre za odličnega borca, z izkušnjami v borbah s težkimi nasprotniki," je nekaj besed o sparing partnerju povedal Zavčev kondicijski trener Tomi Jagarinec in dodal: "Dejan kljub vsemu še naprej navdušuje s svojim pristopom. Julio se je pokazal za izredno nevarnega, a ga je Dejan suvereno nadvladal. Sparingov bo sicer v petek že konec, Dejan pa se bo počasi posvečal le še kilogramom. In mislim na Berta, seveda ..."

Zavec je nekaj besed spregovoril tudi za ameriški portal boxingscene.com. "Pripravljeni smo na borbo. Kdorkoli je pripravljen tako dobro, je pripravljen za dobro borbo. Berta spoštujem, ker ima srce, toda to ne pomeni, da se ga bojim. Zelo dobro sem pripravljen. Imeli smo najboljše priprave. Pričakujemo odlično borbo," je bil jasen Ptujčan, ki se novinarju omenjene spletne stvari ni pustil sprovocirati, da bi proti svojemu nasprotniku ustrelil kakšno strupeno puščico. Očitno se ameriški novinarji še niso navadili na Mr. Simpatikusa in njegovo spoštovanje do vsakega nasprotnika, saj je znano, da najboljši slovenski boksar vseh časov veliko raje govori v ringu. "Učim se iz vsake borbe. Vsaka borba je drugačna. Lahko imaš načrt, toda ko greš v ring te lahko nekaj zmoti in potem si v ringu naredim svoj načrt. Seveda, v boksu pa lahko en udarec odloča," Zavec prav tako po svoji stari navadi ni želel izdati svojega načrta. Očitno bodo Američani potrebovali še kar nekaj časa, da bodo spoznali velikega šampijona iz majhne Slovenije. No, prepričani smo, da ga bodo po naslednji nedelji poznali kot boksarja, ki je Andreu Bertu zadal drugi poraz v karieri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.