Šport
17 ogledov

Zavec: "Berto ni nepremagljiv"

Dejan Zavec Žurnal24 main
Dejan Zavec se te dni v stalni pripravljalni bazi v Magdeburgu pospešeno pripravlja na največji obračun v svoji karieri proti Andreju Bertu. Med treningi pa si je Mr. Simpatikus vzel nekaj minut in spregovoril za boksarski portal Boxingscene.com.

Najboljši slovenski boksar vseh časov že nekaj časa razmišlja le o 3. septembru in Andreju Bertu. V tako imenovani Bitki v Biloxiju (Battle in Biloxi) Dejana Zavca zagotovo čaka najtežji nasprotnik v karieri. "Ne bi bilo pravilno, če bi ocenjeval Andrejeve pluse in minuse. Na splošno gledano je odličen boksar in je pravzaprav težko poiskati njegove slabe lastnosti. Raje se bom osredotočal na svoje prednosti. Vsi v moji ekipi, vključno s trenerjem Dirkom Dzemskim in kondicijskim trenerjem Tomijem Jagarincem, so prepričani, da je Andre odličen boksar. Toda zagotovo, tako kot vsi ostali, ni nepremagljiv," je Ptujčan ponovil že slišano. Čeprav Mr. Simpatikus na vseh svetovnih lestvicah spada v sam vrh velterske kategorije in je svetovni prvak po verziji IBF, je ameriška javnost zmago že vnaprej pripisala Bertu. "Tem ljudem priporočam, da se usedejo pred televizijo ali pridejo v Biloxi in uživajo v borbi. Pokazal jim bom, da so se zmotili s svojimi napovedmi okoli zmagovalca. Bistvo je ponavadi skrito očem," se Zavec, ki bo onkraj luže odpotoval dobra dva tedna pred dvobojem, s tem ne obremenjuje.

Ameriškega kolega je med drugim zanimalo tudi, zakaj se je Zavec sploh odločil za odhod čez lužo, če bi lahko v Evropi še naprej zmagoval proti malce slabše rangiranim nasprotnikom. "Vedno sem govoril, da moraš dati vedno več od sebe in izzivati srečo in uspeh, saj je to edini način, da greš prek svojih meja. Želim si vedeti, kje sem, in če nisem dovolj dober, da branim svoj naslov kjerkoli na svetu - v ZDA ali v Evropi - si ga ne zaslužim. Pasu ne želim skrivati. To ni moralno. Res je, preprosteje bi bilo naslov braniti doma, toda to ni moj način," mu je v svojem slogu odgovoril najboljši slovenski športnik preteklega leta.

V taboru Berta ne skrivajo spoštovanja do Zavca, a kljub temu se ne moremo znebiti občutka, da so prepričani, da bo borba v Biloxiju zgolj dober trening. Bertov trener Tony Morgan se je med drugim obregnil ob Zavčev udarec. "Tako kot oni iščejo moje šibke točke, mi iščemo njihove. Potrudil se bom, da bom s svojim udarcem naredil čim več, čeprav, kot pravijo, morda ni najboljši. Kakorkoli, v ringu se stvari spreminjajo. V ringu lahko delaš, kar ti nasprotnik dovoli," pa si Zavec besed Američanov ne žene preveč k srcu.

Po besedah ameriškega kolega, ki si je v živo ogledal Bertov trening, naj bi bil Američan že slab mesec pred borbo v odlični pripravljenosti. Predvsem ga je navdušila hitrost njegovih udarcev. "Škoda, da niste prišli na moj trening (smeh). Vsak ima svoj načrt, toda ne moreš biti prepričan, da ga boš uresničil, dokler nisi v ringu in dokler ne začutiš nasprotnika. Pričakujem odličen dvoboj, sijajno predstavo obeh, veliko akcije, adrenalina in razburljivega boksa," je še dejal Dejan Zavec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.