Šport
10 ogledov

Zavec bo naslov branil v Stožicah

"Želim si, da bi bil ta dogodek res nekaj posebnega in edinstvenega," pravi Deja Žurnal24 main
Slovenski boksar Dejan Zavec, svetovni prvak po verziji IBF, bo naslov v velterski kategoriji proti prvemu izzivalcu Poljaku Rafalu Jackiewiczu branil v soboto, 4. septembra, v novi dvorani v ljubljanskih Stožicah.

Dolgo časa se ni vedelo, kdaj in kje bo Mr. Simpatikus branil naslov svetovnega prvaka po verziji IBF, saj so bile v igri Poljska, Nemčija, Slovenija in celo ZDA, naposled pa je zgodba le dobila epilog.

Dejan Zavec (29 zmag, 17 s KO, 1 poraz) bo šampionski pas proti prvemu izzivalcu svetovnega IBF-prvaka v velterski kategoriji, Poljaku Rafalu Jackiewiczu (36 zmag, 18 s KO, 8 porazov, 1 neodločen dvoboj), branil v Sloveniji. Proti omenjenemu Poljaku je Zavec vknjižil tudi edini poraz v svoji poklicni karieri.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Veliko mi pomeni, da bom naslov prvaka proti Jackiewiczu lahko branil na domačih tleh. Doma je najlepše in lepšega darila za prihajajoči dvoboj si ne bi mogel želeti," je zadovoljno dejal Zavec in dodal: "Ker bo dvoboj doma, mi ne bo nič lažje, bom pa zato blizu ljudem in navijačem, ki me spremljajo in spodbujajo."

Dvoboj med 34-letnim Zavcem in leto dni mlajšim Jackiewiczem bo nekaj posebnega v več pogledih, saj gre za obračun med tekmecema, ki sta se enkrat že pomerila. 29. novembra 2008 je v Katovicah po neenotni sodniški odločitvi zmagal Jackiewicz ter slovenskemu in svetovnemu boksarskemu šampionu prizadejal edini poraz v profesionalni karieri.

Poleg medsebojne zgodovine in nesporne kakovosti obeh boksarjev – priznani spletni boksarski portal BoxRec je obračunu prisodil največ, kar pet zvezdic – prav tako ne gre pozabiti prizorišča: nova dvorana v ljubljanskih Stožicah s kapaciteto za več kot 12 tisoč gledalcev bo lahko ponudila prvovrsten spektakel. "Želim si, da bi bil ta dogodek res nekaj posebnega in edinstvenega. Verjamem, da bo zanimanje veliko in da bo dvorana polna," je pred dogodkom še napovedal Ptujčan, o dvoboju pa dodal: "Pričakovati je zanimiv, tesen in napet dvoboj, ki se bo končal z mojo zmago!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.