Šport
51 ogledov

Zavec bo rokavice uradno obesil na klin

Dejan Zavec Gregor Prebil
Najboljši slovenski poklicni boksar Dejan Zavec, zdaj že nekaj mesecev v športnem pokoju, bo boksarske rokavice uradno na klin obesil drevi ob 20. uri v mariborski dvorani Tabor.

Zavec je 26. novembra na Floridi vknjižil četrti poraz v karieri. S tehničnim knock outom ga je v 3. rundi supervelterske kategorije premagal Kubanec Lara, ki je tako zadržal naslova prvaka WBA in IBO. Zavec je takrat dan po porazu napovedal konec športne kariere, saj je ugotovil, da se z mlajšimi ne more več enakovredno kosati, jutri bo namreč dopolnil 40 let.

V karieri je Mr. Sympatikus, kot se ga je zaradi prijaznega karakterja prijel vzdevek, odboksal 40 profesionalnih dvobojev, pri čemer je zabeležil 35 zmag, od tega 19 s KO, štiri poraze in eno prekinitev. Skupaj to pomeni 274 odboksanih rund, nikoli v dvoboju ni "padel", oziroma bil knock outiran.

Trdobojec, ki je na pot profesionalca stopil leta 2003, se bo še zadnjič javnosti predstavil v mariborski dvorani Tabor, kjer je poleg Stožic zmeraj imel bučno podporo publike. Glavni organizator nocojšnjega večera je njegov dolgoletni prijatelj Tomaž Barada, nekdanji svetovni prvak v kick-boksu in taekwondoju, zdaj pa podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije.

Zavec je prvi naslov svetovnega prvaka osvojil 11. decembra 2009 po verziji IBF proti Isaacu Hlatswayju v Južnoafriški republiki. Šport bo še vedno del njegovega življenja, a ne razkriva ali bo to trenersko delo ali delo funkcionarja.

O današnji prireditvi, ki se začne ob 20. uri, ni veliko znanega, izkupiček od prodaje vstopnic (stanejo 5 ali 10 evrov) in donacij pokroviteljev bo šel v sklad za socialno ogrožene perspektivne športnike, dogodek bodo povezovali člani ekipe Reporter Milan, udeležbo pa je že potrdil tudi predsednik države Borut Pahor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.