Šport
17 ogledov

Zavec ga bo ustavil predčasno

Žurnal24 main
Trener našega boksarskega asa Dejana Zavca, Dirk Dzemski, je zelo zadovoljen s potekom zadnjega dela priprav v Magdeburgu in je prav tako prepričan, da bo Zavec Stožice zapustil kot zmagovalec.
Z Jackiewiczem 4. septembra
Naj spomnimo, da bo Dejan Zavec naslov svetovnega prvaka po verziji IBF v velterski kategoriji drugič branil 4. septembra v novi dvorani v Stožicah. Njegov nasprotnik bo stari znanec Poljak Rafal Jackiewicz, ki je do danes edini, ki je na kolena spravil Mr. Simpatikusa.

Rafal Jackiewicz bo 4. septembra 2010 že drugič nasprotnik Dejana Zavca. Je to prednost pri pripravah na dvoboj?
Seveda je to prednost, vendar le do določene mere. Vemo namreč, kako Jackiewicz boksa in kaj lahko naredi. V boksu rečemo, da Dejan lahko "čuti" svojega nasprotnika. Na drugi strani pa seveda tudi Jackiewicz ve, kaj pričakovati v dvoboju z Dejanom.

Kako ste priredili trening tej situaciji?
Bolj konkretno smo se prilagodili tako v taktičnem kot tudi tehničnem smislu. V pripravah na dvoboj lahko treniramo zelo specialno tehniko. Imamo dovolj "širine" in prepričan sem, da je način treninga, ki se ga poslužujemo, najboljši oziroma optimalen.

Omenili ste specialno tehniko. O čem je pravzaprav govora?
Seveda vam ne moremo razkriti svojih tehničnih načrtov, saj trening in nekatere stvari, ki jih za dvoboj pripravljamo, ne bi imeli pravega smisla in učinka. Verjemite, tudi Rafal Jackiewicz si ne želi, da bi ga kdorkoli opazoval izza hrbta in spremljal njegove priprave na dvoboj v Ljubljani.

Želja, ambicija, disciplina, skromnost
"Njegova absolutna želja po zmagi, ambicija po trdem delu in treningu, disciplina in njegova skromnost. Svoj šport postavlja pred vse drugo in to je edini način, da postaneš in ostaneš svetovni prvak," je Dzemski odgovoril na vprašanje, katere so tiste odlike, ki Zavca razlikujejo od drugih.

Bo Dejan Zavec taktično uspel presenetiti Jackiewicza?
Zagotovo. Če bo naša strategija delovala, potem bo uspel nasprotnika zaustaviti že pred zadnjim gongom! Kakorkoli že, videli bomo, kako se bo dvoboj odvijal, in našo taktiko po potrebi prilagajali trenutnim razmeram. V boksu se namreč ne more vsega predvideti, saj je dogajanje odvisno tudi od nasprotnika in njegovih dejanj. Poleg tega je veliko odvisno tudi od dnevne forme obeh boksarjev …

Ko govorimo o formi: v kakšni formi je Dejan? Je poškodba kolena mimo?
Zagotavljam vam, da bo svetovni prvak pripravljen in v vrhunski formi ravno v pravem trenutku – 4. septembra, ko bo stopil v ring nove dvorane v Ljubljani! Kar se tiče operacije: le-ta je bila uspešna in je že za njim, tako so težave danes zgolj spomin. Sicer pa smo trenutno v procesu treninga s polno paro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.