Šport
36 ogledov

Zavec in Jackiewicz v ženski družbi

1/14
Žurnal24 main
V petek je bilo opravljeno še uradno tehtanje pred dvobojem med svetovnim prvakom Dejanom Zavcem in Rafalom Jackiewiczem. Oglejte si ga v videu. Pred dvobojem bodo zapele tudi ženske pesti - galerija.
Simčič za WBF naslov
Poleg Zavca bo v Stožicah boksal tudi Denis Simčič, ki se bo z Madžarom Istvanom Vargo v poltežki kategoriji pomeril za pas organizacije WBF. "Prvo borbo s kilogrami sem dobil. Sem v odlični formi, življenjski. Veseli me, da bom spet boksal pred domačimi gledalci, ki so najboljši,“ je nekaj minut po tehtanju razmišljal Simčič in seveda dodal, da ga zanima le zmaga.

Uradno tehtanje pred borbo za naslov svetovnega prvaka v verziji IBF med Dejanom Zavcem in Rafalom Jackiewiczem je potekalo v 13. nadstropju hotela Lev v Ljubljani. Kot lev pa je bil nekaj trenutkov pred tehtanjem lačen svetovni prvak Dejan Zavec, saj je zgoraj podpisanemu ob vprašanju, kako huda je lakota, v šali odgovoril: "Raje stopi kakšen meter stran od mene in pazi, da te ne pojem.“ Ni skrivnost, da je ravno zgubljanje oziroma "rezanje“ teže eden od najtežjih delov priprave na borbo. A Ptujčan je še enkrat več uspešno opravil nalogo. Pred tehtanjem je moral izgubiti dobre štiri kilograme. "Tokrat je bilo zelo lahko priti do želenih kilogramov, pravzaprav ni bilo prav veliko odrekanja," je dejal Zavec, ki mu je tehtnica pokazala 66,2 kilograma, kar je več kot pol kilograma manj od zgornje še dovoljene teže (66,678 kg). Tudi izzivalec Poljak Rafal Jackiewicz je uspešno prestal tehtanje (66,6 kg), tako da oba borca do sobotne borbe v Stožicah, ki se bo začela ob 22. uri in jo bo v živo prenašala tudi slovenska nacionalna televizija, zdaj čaka le še regeneracija telesa in pridobivanje izgubljene teže ter moči. "To je najmanjši problem, samo ješ in piješ,“ je dobro razpoložen razlagal Mr. Simpatikus, v svoji karieri je zbral 29 zmag in le en poraz proti Jackiewiczu, ki bo težo začel pridobivati s testeninami: "Začel bom s testeninami, jutri je novo tehtanje, 4,5 kg sem lahko težji, hrano mi bo izbiral kondicijski trener."

Kolarjeva odločno na zmago
Slovenski boks v mladi Tjaši Kolar dobiva odlično boksarko. Ravenčanko v Stožicah čaka druga profesionalna borba (prvo je dobila po točkah) proti Nemki Aniki Kurzer. "Pričakujem zmago. Na borbo smo se pripravljali nekaj več kot mesec dni, in sicer po načrtih, ki jih je iz Nemčije pošiljal Dejan Zavec," je svoje misli pred borbo strnila Kolarjeva, ki si želi v prihodnosti stopati po poti svojega velikega vzornika Dejana Zavca.

Ptujčan bo zdaj počasi vse misli usmeril v borbo: "Misli bom počasi preklopil na borbo, kajti do sedaj niti nisem preveč razmišljal o sami borbi, toda točno vem, kako bo vse skupaj potekalo.“ Iz Zavca je sicer samozavest kar vrela: "Zmaga je stabilno v mojih rokah. Vse bom dal za to, da zmagam. Taktika ni nobena skrivnost: zmaga. Ni pomembno, ali bom zmagal po točkah ali predčasno, zmaga je tista, ki šteje. Brezpredmetno je govoriti, s katerimi udarci bom zmagal in kaj konkretno bom naredil za to, da bom zmagal. Treba je najprej videti, kaj se bo dogajalo v ringu in potem odgovarjati na vse to, prevzeti pobudo, vladati v ringu ... to je pot do zmage.“ Zavec se z Jackiewiczem, ki ga poljski boksarski navdušenci poznajo pod vzdevkom Braveheart, ne obremenjuje. Ob pogledu njegovih posnetkov borb pa se je na lastne oči prepričal, da od njunega prvega dvoboja v Katovicah ni veliko napredoval. "Jackiewicz me ob pogledu posnetkov ni presenetil s kakšnim novim elementom. Ostaja zvest samemu sebi. Mislim, da mi je borba kar 'pisana na kožo',“ je še dodal najboljši slovenski boksar vseh časov. V zmago pa ni prepričan le Zavec, temveč tudi njegov strokovni štab. Trener Dirk Dzemski o kakšni drugi možnosti sploh ni želel razpravljati.

Ob Zavcu in Jackiewiczu je bilo na tehtanju sicer največ oči usmerjenih v Denisa Simčiča, ki se bo pomeril proti Madžaru Istvanu Vargi, in mlado Tjašo Kolar, slednjo proti Nemki Aniki Kurzer čaka druga profesionalna borba v karieri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.