Šport
13 ogledov

Zavec − Jackiewicz: vstopnice za med

Žurnal24 main
Vstopnice za boksarski spektakel v Stožicah, v katerem bo Dejan Zavec branil naslov svetovnega IBF prvaka proti prvemu izzivalcu, Rafalu Jackiewiczu, gredo odlično v prodajo.

Prihodnjo soboto (4. septembra) bo nova dvorana v Stožicah – ki sprejme več kot 12.000 gledalcev −  gostila boksarski spektakel, v katerem bo Dejan Zavec branil naslov svetovnega IBF prvaka proti prvemu izzivalcu, Rafalu Jackiewiczu iz Poljske. Prodaja vstopnic za ta vrhunski športni dogodek je odlična, saj je na voljo le še  tretjina, približno 4000 vstopnic.

Obračun med našim Mr. Simpatikusom (29 zmag, 17 s KO, 1 poraz) in Braveheartom (36 zmag, 18 s KO, 8 porazov, 1 neodločen dvoboj), kot je boksarski vzdevek Rafala Jackiewicza, bo zagotovo nepozaben spektakel. Če k nesporni kakovosti, medsebojni zgodovini obeh boksarjev ter seveda dvoboju za prestižni naslov svetovnega prvaka dodamo še novo dvorano v Stožicah, smo lahko prepričani, da se nam zares obeta edinstven dogodek.

Zato ne čudi izjemno zanimanje za dogodek – prodaja vstopnic je odlična, saj je na prodaj le še okoli 4000 vstopnic (na voljo so na bencinskih servisih Petrola in na Eventimovi spletni strani), kar je zares dobra popotnica k polni dvorani v Stožicah, ki sicer sprejme več kot 12.000 gledalcev. Vstopnice po ceni 25 in 40 evrov so že skorajda razprodane, na voljo pa so še vstopnice po 10, 15 in 60 evrov, kolikor znaša cena za najbližje vrste na tribuni.

Izjemen je tudi interes medijev, saj je za novinarske akreditacije doslej zaprosilo več kot 100 predstavnikov medijev iz Slovenije, Poljske in Nemčije. Svojo prisotnost na dogodku so prav tako že napovedali nekateri najvišji državni predstavniki in mnogi drugi znani slovenski obrazi, ki ne želijo zamuditi najpomembnejše boksarske predstave v zgodovini Slovenije.

Spektakularnega dogodka pa ne obetata zgolj osrednja akterja, temveč tudi celotno dogajanje in aktivnosti, ki se bodo zvrstile v Stožicah. Napovedovalec ("ring announcer") v dvorani v Stožicah bo priznani dramski in filmski igralec Tadej Toš. Slovensko himno pred začetkom dvoboja bo zapel Omar Naber, poljsko pa Alenka Gotar.

Osrednji dvoboj večera ob 22. uri
Sobotno dogajanje v Stožicah bodo, kot se za vrhunski spektakel tudi spodobi, kajpak popestrili tudi predboji, ki se bodo začeli ob 19. uri. Pred osrednjim dvobojem večera med Zavcem in Jackiewiczem je načrtovanih šest predbojev, v katerem bosta nastopila tudi dva Slovenca. Denis Simčič (23 zmag, 13 s KO, 1 poraz) se bo v poltežki kategoriji ob 20.15 pomeril proti Madžaru Istvanu Vargi (17 zmag, 5 s KO, 11 porazov), za njim pa bo nastopila še 18-letna Tjaša Kolar (1 zmaga), ki ji bo nasproti stala Anika Kurzer iz Nemčije. Po šestih predbojih bo nastopil čas za glavni obračun večera med Dejanom in Rafalom, ki se bo začel ob 22. uri. Da gre za res pomemben dvoboj, potrjuje tudi dejstvo, da ga bodo prenašale kar tri televizije – slovenska nacionalna televizija (TV SLO 2), nemška Sport1 (nekdanji DSF) in največja poljska komercialna televizija, Pol Sat.

Sodnik dvoboja v ringu bo Jean-Pierre van Imschoot iz Belgije, točkovni sodniki pa Horward Foster (Anglija), Leszek Jankowiak (Poljska) in Zdravko Milojević (BiH). Nadzornik ("supervisor") IBF bo Roberto Rea iz Italije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.