Šport
7 ogledov

Zavec med najboljšimi velteraši

Dejan Zavec je s svojimi uspehi nase opozoril tudi Američane. (Foto: Nik Rovan)
1/8
Žurnal24 main
Ameriška televizijska mreža HBO je slovenskega boksarja Dejana Zavca, svetovnega prvaka v velterski kategoriji (IBF), uvrstila med šest najboljših svetovnih boksarjev v velterski kategoriji.

Pregovor "dober glas seže v deveto vas" očitno velja tudi v svetu boksa. Slovenski boksarski šampion Dejan Zavec je namreč s svojimi velikimi uspehi nase opozoril tudi spremljevalce boksa v Ameriki. Priznana ameriška televizijska mreža HBO je Ptujčana uvrstila med šest najboljših svetovnih boksarjev v velterski kategoriji. Mr. Simpatikus je sicer že večkrat ponovil, da si v prihodnost želi preizkusiti tudi onstran Atlantika, kjer je meka boksa. Več kot očitno si tudi Američani nič več ne zatiskajo oči pred velikimi uspehi najuspešnejšega slovenskega boksarja vseh časov.

Ptujčan se je tako znašel v ugledni družbi. HBO je poleg Zavca med šesterico najboljših boksarjev v velter kategoriji uvrstil še Mannyja Pacquia, Floyda Mayweatherja Jr., Shanea Mosleyja, Andrea Berta in Miguela Cotta.

HBO je veliko priznanje Zavcu izrekel prejšnji mesec pred velikim boksarskim spektaklom v velterski kategoriji med Andrejem Bertom in Carlosom Quintano, v osmi rundi je s tehničnim nokavtom slavil Berto. Več si oglejte v dodanem videu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.