Šport
12 ogledov

Zavec na vrhu sveta!

Žurnal24 main
Najboljši slovenski boksar Dejan Zavec je, potem ko je v tretji rundi knockoutiral Južnoafričana Isaaca Hlatshwaya, postal svetovni prvak v velterski kategoriji po verziji IBF.

Fantastično! Sanje so postale resničnost. Dejan Zavec je v srcu črne celine osvojil naslov svetovnega boksarskega prvaka. Ptujski biser je postal tako prvi Slovenec, ki se je okronal z najbolj žlahtno lovoriko te plemenite športne veščine. Dejan Zavec je v Johannesburgu premagal Južnoafričana Issaca Hlatshwayo in postal profesionalni svetovni boksarski prvak v velterski kategoriji po verziji IBF.

Kakšna borba! Kašna predstava našega asa. "Mister Simpatikus" je tokrat zares boksal borbo svojega življenja, kot je spopad z "Angelom" ali "črno perlo" iz Južne Afrike, tudi sam napovedal. Bravo Dejan!

Solze sreče so oblile vse Slovence, ki so takrat v Johannesburgu v živo spremljali našega šampiona. Dejan, Dejan, Dejan…. je klub malo številčnosti  grmelo v Wembley Areni v Johannesburgu.

Tretja runda je bila odločilna. Dejanovi udarci so bili tako močni, da jih sicer odlični temnopolti boksar ni mogel prenesti. Glavni sodnik Kenny Chevalier je moral prekiniti borbo. Veličastno! Ptujčan na krovu sveta!

Oči našega šampiona so bile po borbi tako polne sreče, da se je ta preprosto morala razliti po ringu med vse svoje najbolj zveste navijače, ki so tudi tokrat bili v veliko podporo našemu sijajnemu boksarju. Veselja in sreče, ki ga je v teh trenutkih doživljal naš šampion se skratka sploh ne da opisati. Bilo je noro! Skratka, bilo je neponovljivo! Bravo novi svetovni prvak!  Slavje v dvorani se je zaključilo ob Avsenikovi golici.

"Zahvalil bi se vsem, še posebej promotorju Branku Milenkoviću, menedžerju, družini, navijačem ... I love Afrika, hvala za priložnost, ki ste mi jo dali, hvala gledalcem. Po prvem udarcu sem vedel, da lahko zmagam, saj sem v nasprotnikovih očeh videl zmedenost. Takrat sem bolj pritisnil, udarjal močneje in vedel, da lahko zmagam. Še ne verjamem, ne dojamem, da se je to res zgodilo. Hlatshwayo je velik borec, spoštovanja vreden, a uspelo mi je zmagati," je neposredno po borbi povedal slovenski šampion.

"Poskusil sem z nasprotnikom izmenjati nekaj udarcev, ampak sem hitro videl, da bo težko in da je izredno močen. Vmes sem sicer dobil udarec v zatilje, a tega sodnik ni videl, pa tudi to ni odločilo borbe. Preprosto se v ringu nisem znašel. Zdaj si bom skušal priboriti zmago nazaj, saj si naslova zelo želim, hkrati pa bi se zahvalil vsem, ki so si dvoboj ogledali," pa je povedal Hlashwayo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.