Šport
190 ogledov

Zavec naj se zdaj bori s Pacquiaom

Za Taraniša je edina naslednja logična poteza Zavca odhod v Ameriko, kjer se vrt Žurnal24 main
Sašo Taraniš, selektor slovenske amaterske boksarske reprezentance, je prepričan, da mora Dejan Zavec po drugi obranitvi naslova svetovnega prvaka oditi čez veliko lužo.
Vsa čast Dejanu
Seveda smo Taraniša povprašali tudi za komentar same borbe proti Jackiewiczu. "Vsa čast Dejanu. Zaradi poškodbe ni bil optimalno pripravljen, čeprav je bil telesno zelo močan. Zaradi tega je tudi jasno, zakaj je Dejan tako boksal, saj zna boksati tudi na drugačen način. Zna sprovocirati nasprotnika in nato napasti,“ je razlagal Taraniš in med drugim dodal: "Če bi bila leva roka zdrava, bi si verjetno situacijo za napad lahko večkrat pripravil, nato pa bi bilo zelo nevarno za Jackiewicza.“ Taraniš, ki je pohvalil odlično obrambo Poljaka in njegov visoki gard, pa ni mogel mimo poljskega sodnika, ki je borbo ocenil kot izenačeno: "Dejan je na koncu želel dodati piko na i. Kaj hitro bi namreč lahko 'zrhitali' še enega sodnika in bi bilo konec. Saj ste videli poljskega sodnika. Kako je on videl 114:114?

"Dejan je zdaj na petem mestu lestvice na boxrec.com (priznana boksarska spletna stran, op. p.). Pred njim so le Manny Pacquiao, Floyd Mayweather, Shane Mosley in Andre Berto. On se mora zdaj pomeriti z enim od teh, ki so pred njim. Še najbolje bi bilo, da se bori s Pacquiaom, ker on pod 20 milijoni dolarjev sploh ne boksa. Če bi dobil borbo z enim od teh štirih, bi si finančno res pokril življenje," pravi Sašo Taraniš, ki je eden največjih poznavalcev boksa na sončni strani Alp. Podobno mnenje imajo praktično tudi vsi ostali, ki so pri nas tako ali drugače povezani s to plemenito borilno veščino. Nekdanji boksar Jože Centa pa je eden redkih, ki ne meni tako. Za časnik Delo je po zmagi Dejana Zavca proti Rafalu Jackiewiczu izjavil, da Ptujčanu svetuje naj raje ostane v Evropi in tu ohranja status najboljšega. "Vsi ti boksarji so zelo dobri. Ali Centa ne ve, da imamo v Evropi dva velteraša, ki sta zelo nevarna. To sta Turek Selcuk Aydin in Ukrajinec Vjačeslav Senčenko. Vsak lahko premaga vsakega," se s Cento ne strinja Taraniš in dodaja: "Edina razlika je v tem, da se bo vrtelo veliko manj denarja, če gre v boj z Ukrajincem. Predvsem Američani so medijsko zelo izpostavljeni, medtem ko Evropejci niso. Dejan je pri nas že medijsko izpostavljen, drugje pa še ne."

"Ali greš boksat proti Senčenku ali Bertu je povsem vseeno. Ker te borci so tako dobri, da nihče ne more nobenega kar tako premagati,“ še meni Taraniš, ki pravi, da sta Amerika in Las Vegas še vedno meka boksa in dodaja: "Jaz menim, da je to edina prava izbira.“ Taraniš pa je opozoril, da bo moral Mr. Simpatikus vedeti, kdaj ima dovolj in rokavice postaviti v kot: "Največja nevarnost je, da se ne bo pravi čas odločil prenehati. To se je v boksu že nekajkrat zgodilo. Sicer pa vidite, kako je s temi poškodbami.“ Kakšna bo naslednja poteza Zavca in njegove ekipe, za zdaj še ni znano. Tako kot mnogi pa ima tudi Taraniš v glavi svoj idealen scenarij: “Najlepše bi bilo, da premaga Pacquia in potem reče, da se ne gre več. To bi bil pravi car, toda tu je lahko še veliko denarja v igri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.