Šport
30 ogledov

Zavec odhaja v ZDA

Dejan Zavec je trenutno četrti velteraš na svetu. (Foto: Benjamin Kovač) Žurnal24 main
Dejan Zavec si bo 13. novembra v živo ogledal veliki boksarski spektakel, na katerem se bosta pomerila Manny Pacquiao in Antonio Margarito. Ptujčan bo v ZDA opravil nekaj pogovorov.

Svetovni boksarski prvak po verziji IBF Dejan Zavec si bo v Dallasu v živo ogledal boksarski spektakel, v katerem se bosta 13. novembra pomerila Filipinec Manny Pacquiao in Mehičan Antonio Margarito. Omenjena boksarja predstavljata vrh v Zavčevi kategoriji velter (do 66,678 kilograma).

Dvoboj med 31-letnim Pacquiaom (51 zmag, 38 s KO, 3 porazi, 2 neodločena dvoboja) in leto dni starejšim Margaritom (38 zmag, 27 s KO, 6 porazov) velja za največji letošnji boksarski dvoboj v ZDA, odvil pa se bo pred okoli 70 tisoč gledalci na polnem stadionu v Dallasu, kjer sicer domuje moštvo NFL Dallas Cowboys.

Da je dvoboj zares prvovrsten, potrjujejo tudi visoki zneski, ki jih bosta boksarja prejela: Pacquiao, ta čas najboljši svetovni boksar in svetovni prvak v velterski kategoriji po verziji WBO, naj bi z dvobojem zaslužil kar 25 milijonov dolarjev, Margarito pa 10 milijonov dolarjev.

O Zavčevem ogledu tega dvoboja se je govorilo že kar nekaj časa, zdaj pa je informacija tudi uradno potrjena. "Prireditelji so pokazali zanimanje, da se udeležim tega spektakla in tako smo se dogovorili, da odidem v Teksas," je ob tem dejal Ptujčan (30 zmag, 17 s KO, 1 poraz), ki v ZDA odhaja že v torek. "Z ogledom tega dvoboja bom na nek način nagradil svojo izvrstno sezono, obenem pa sem tudi prepričan, da bo po obisku ZDA več znanega o moji nadaljnji boksarski karieri."

Zavec je prepričan, da bo obisk v ZDA zanj odlična priložnost. "Verjamem v usodo in tako tudi verjamem, da je tokratni obisk moja prava priložnost. V Dallasu bom opravil nekaj pogovorov, ki bodo zagotovo vplivali na mojo nadaljnjo športno pot," je še dodal Mr. Simpatikus, ki se v domovino vrača prihodnji ponedeljek, 15. novembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.