Šport
21 ogledov

Zavec: "Odhajam na operacijo"

Dejan Zavec bo še tretjič zapored boksal pred domačimi gledalci. (Foto: Anže Pet
1/26
Anže Petkovšek
Svetovni prvak po verziji IBF v velterski kategoriji Dejan Zavec je pred 12.000 ljubitelji boksa v Stožicah ubranil naslov. "Bil sem prepričan o zmagi," je dejal Ptujčan, ki odhaja na operacijo komolca.

Dejan Zavec je ubranil naslov svetovnega prvaka po verziji IBF, potem ko je v dvoboju velterske kategorije (do 66,678 kg) v Centru Stožice premagal izzivalca Poljaka Rafala Jackiewicza.

"

Čisto takšne, tako dolge borbe nisem pričakoval. Rafal je imel manjšo prednost zaradi najinega prejšnjega dvoboja, ampak vendarle sem bil prepričan o zmagi. Vedel sem, da ni druge poti. Na koncu se je vse izšlo po načrtu. Morda sem le kakšno rundo kasneje prišel 'noter'. V torek ali sredo me čaka operacija komolca, ki nam je vzel kar precej noči, vendar tega nisem želel izpostavljati. O naslednji borbi se bomo pogovarjali kasneje, zdaj je čas za počitek in rehabilitacijo," je povedal Dejan.

Dejan Zavec je venec za prvaka dobil iz rok Zorana Jankovića, ki je bil le eden od številnih znanih obrazov v prvih vrstah (ob Borutu Pahorju, Igorju Lukšiču, nekdanjem vrhunskem boksarju Željku Mavroviću ...). Preko spleta so v Istanbulu Zavca gledali tudi slovenski košarkarji.

Neposredno po dvoboju pa: "Stožice, hvala. V življenju si ne moreš želeti lepšega dogodka. Ta naslov je toliko vaš kot moj. Nikoli vas ne bom pozabil. Ob polni dvorani so se mi kar zatresla kolena." Bila je ena njegovih najtežjih, a tudi najboljših borb, je še dejal. Borba je trajala vseh 12 rund, sodnik Belgijec Jean-Pierre van Imschoot pa je po prejetih in seštetih točkah za zmagovalca razglasil Zavca, ki je bil ves dvoboj prepričljivo boljši.

Štiriintridesetletni Zavec je tako vknjižil že 30 zmago v svoji karieri, Ptujčan pa je naslov svetovnega prvaka, ki si ga je proti Južnoafričanu Isaacu Hlatswayju priboril decembra lani, ubranil že drugič. Zdaj pa v Las Vegas! Ponudbe že ima.

Pred obračunom Zavca in Jackiewicza se je v Stožicah dogajalo še šest drugih borb. Slovenec Denis Simčič je v deveti rundi z nokavtom v poltežki kategoriji premagal Istvana Vargo. Madžara so iz ringa odpeljali na nosilih. Tjaša Kolar je v mušji premagala Nemko Aniko Kurzer, in sicer po točkah z 39:38.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.