Šport
10 ogledov

Zavec osvojil medcelinski naslov

dejan zavec maribor
1/18
Facebook profil Dejana Zavca
Dejan Zavec je v Mariboru po točkah osvojil medcelinski naslov po verziji WBO v velterski kategoriji (do 66,678 kilograma) proti Namibijcu Bethuelu Uushoni. Denisu Simčiču je pripadel naslov evropskega prvaka po verziji WBO.

Slovenski boksar Dejan Zavec (32 zmag, 18 s KO, 2 poraza) je v Mariboru osvojil naslov medcelinskega prvaka velterske kategorije po verziji WBO, potem ko je v dvorani Tabor po 12 rundah točkovno ugnal Namibijca Bethuela Uushono (25 zmag, 8 s KO, 2 poraza, 1 neodločen).

"Vsakomur posebej hvala, prav zares, to je najlepše darilo, ki sem ga dobil za rojstni dan. In to spet v Mariboru, spet pred polno dvorano in spet pred vami, ki se imamo radi. Iskrena hvala vsem skupaj. Obljubim, da bom poskušal priti nazaj na vrh," je po dvoboju navdušeni množici - zbralo se je več kot 4000 gledalcev - dejal Zavec.

Borba je bila v prvih rundah precej enakovredna. Uushona je vseskozi iskal načine, kako ubežati Zavčevim direktom in krošejem in to mu je lepo uspevalo. Ko je uvidel, da se bo s sklanjanjem pod Ptujčevo levo roko lepo izmikal težkim udarcem, je to s pridom izkoriščal vse do konca. Klub neprestanim opozorilom sodnika v ringu Inga Barrabasa, ki mu je zaradi tega z dvema prekinitvama tudi dvakrat odvzel točke, je Uushona neprestano lezel pod Zavčevo roko in se sklanjal.

V četrti rundi je nekaj levih in desnih krošejev Dejana Zavca le našlo svoj cilj, saj je bil Uushona preveč odprt, tudi zato se je dvakrat nevarno zamajal. A je ostal na nogah in se žilavo upiral naprej. V sedmi in deseti rundi je Namibijec zaradi opozoril ostal brez točke, v enajsti pa celo pristal na tleh. A se je tja bolj kot ne z napačnim postavljanjem nog spravil sam. Sodnik je borbo takoj nadaljeval in tudi v dvanajsti rundi sta oba borca ostala na nogah. Sodniki so soglasno odločili, da je bil v ringu nocoj boljši Zavec.

"Najprej hvala slovenski publiki, predstava je bila dobra. Čestitam Dejanu. Mislim, da je bil sodnik malo pristranski, ampak takšen je ta šport. Opravičil ni, zdaj moramo naprej," je bil po dvoboju kratek Uushona.

V "prvem slovenskem" dvoboju večera je Denis Simčič, Slovenec iz Goriških brd, ki pa že od rojstva živi v Nemčiji, po točkah premagal Albanca Fatjona Muratija in osvojil evropski naslov prvaka WBO v poltežki kategoriji. Tridesetletni Simčič (28 zmag, 14 s KO, 1 poraz) je bil od osem let mlajšega Muratija (13 zmag, 3 s KO, 2 poraza, 2 neodločena) boljši po točkah s 117:110, 117:111 in 116:111. Simčič je bil večino dvoboja boljši nasprotnik, čeprav se je levičar Murati presenetljivo dobro upiral.

Komentarjev 4
  • Sam Pejmo 11:58 25.marec 2012.

    in zakaj si moral ta komentar deliti z ostalimi, chamil? ne spremljat te kategorije pa je. ne pa da kao ni za gledat, pol pa v bistvu gledaš, drug dan pa pametuješ kr neki kle, da je za 13 letnike. a si 13 let star?

  • Ronald Reagan 10:25 25.marec 2012.

    chamil, prav privoščil bi ti , da te ta velter z eno zavezano roko zdela kot magarca...pa da ti vidiš otroka do 13 let

  • BenX 09:30 25.marec 2012.

    @chamil, ta "velter" bi ti znal lepo preštet rebrca. xD drugače pa čestitke! zelo suverena zmaga, namibijec v 12 letih nebi zavca spravil na tla, kaj šele 12 rundah. zavec pa ne vem no, se mi zdi da ni imel ...prikaži več želje, ker je vedel, da je po točkah fejst spredaj.