Šport
28 ogledov

Zavec: "Pas ostaja v mojih rokah"

Dejan Zavec (levo) se je le nasmehnil ob provokacijah Paula Delgada (desno). (Fo
1/17
Žurnal24 main
Slovenski boksarski šampion Dejan Zavec se je v ponedeljek točno opoldne prvič iz oči v oči srečal z Američanom Paulom Delgadom, ki mu bo v petek poskušal odvzeti naslov svetovnega prvaka verzije IBF.

Napetost pred petkovim spektaklom v Stožicah narašča. Dejan Zavec in izzivalec Paul Delgado sta se v ponedeljek predstavila javnosti in sedmi sili zaupala svoje občutke pred borbo. Delgado, tretji izzivalec jeklene pesti iz Ptuja, in njegova ekipa so kot trop papig neprestano ponavljali, da bo v petek napočil čas, da se pas svetovnega prvaka vrne v ZDA. "Prišel sem sem, da v ZDA vrnem to, kar nam pripada. Zavec je svetovni prvak, ampak doslej v Ameriki še nismo slišali zanj. Na to borbo sem se pripravljal od svojega 12. leta, zdaj je napočil čas, da v Atlanto vrnemo to, kar nam pripada (šampionski pas IBF, op. p.)," samozavestno napoveduje boksar iz Atlante, ki je ob koncu novinarske konference pred vsemi navzočimi v ameriškem slogu raztrgal plakat, na katerem sta upodobljena oba boksarja. Na drugi strani je Mr. Simpatikus ostal zvest samemu sebi in je dogajanje pospremil z zanj značilnim nasmehom. "Ni me presenetil, saj ni naredil nič takega, s čimer bi v meni sprožil kaj negativnega." Kljub temu pa je dal jasno vedeti, da bomo Slovenci tudi po petku zvečer imeli svetovnega boksarskega prvaka: "Vem, da bo odnesel pas, toda svojega v hlačah, če ga ima. Ne bo mu lahko. Jaz bom naredil vse, da pas ostane v mojih rokah."

Vem, da bo odnesel pas, toda svojega v hlačah, če ga ima.
Dejan Zavec

Delgado pripravlja presenečenje
"Priprave so bile odlične. Vadili smo različne stvari in mislim, da boste v petek zvečer presenečeni, ko boste videli, kaj bom pokazal," je še dejal Delgado (25 zmag, 4 s KO, 9 porazov, 1 neodločen izid). Samozavest je puhtela tudi iz drugih članov ameriške ekspedicije. "Odlično smo pripravljeni. Paul se je na to borbo pripravljal od 12. leta starosti. Pas bomo vrnili v ZDA," je menil trener Delgada Nathan Livramento. Američan na lestvici portala Boxrec zaseda šele 133. mesto, medtem ko je Zavec na visokem petem mestu. Ivan Pučko, Zavčev prvi trener, pa opozarja, da to ni realno. "Nikakor. Delgado je odličen boksar, ki je blestel med kadeti in mladinci. O boksu ve praktično vse in tudi kot boksar je kompleten," je dejal prekaljeni Pučko in dodal: "Zanimivo bo videti, kako se bosta udarila dva različna stila boksa – ameriški in evropski."

Najprej zmaga na tehtanju, nato še v ringu
Zavčev trener Dirk Dzemski je povedal, da so priprave potekale po načrtih. Izpostavil je tudi odlično delo kondicijskega trenerja Tomija Jagarinca. "Ogledal sem si ogromno posnetkov, je dober borec, ampak mi smo se dobro pripravili na ta dvoboj. Brez dvoma bomo Delgada premagali, vprašanje je le, kako," je napovedal odlični nemški trener. Tudi Zavec je bil zelo zadovoljen z opravljenim v pripravljalnem obdobju. "Vse skupaj se je izteklo čudovito. Seveda se tako kot vedno ukvarjam s kilogrami. Trenutno imam približno štiri kilograme preveč, toda to ni nič presenetljivega. Sprva četrtkova zmaga na tehtanju, nato pa še v petek v ringu," se je nasmehnil Zavec, ki se bo prvič srečal z ameriškim slogom borbe: "Z ameriškim slogom borbe se bom srečal prvič in pošteno me že zanima, kakšen je ta boks. Včasih je videti, kot da imajo ameriški boksarji tri ali celo štiri roke, vem, da so kakovostni, a tudi v Evropi premoremo kakovost. Moj cilj in cilj moje ekipe je narediti vse za zmago."

V torek odprti trening, uradno tehtanje v četrtek
Zavec in Delgado se bosta javnosti prvič predstavila v torek na uradnem treningu v Vodafone Areni v nakupovalnem središču BTC (ob 17. uri), medtem ko v četrtek ob 14. uri v hotelu Lev sledi še uradno tehtanje.

O nokavtu ne razmišlja
Kot vedno Zavec tudi tokrat ni želel napovedovati razpleta borbe, kaj šele predčasnega konca: "Ne želim napovedovati. V tem trenutku bi bilo nespametno groziti oziroma napovedovati, v kateri rundi bo padel. Čutim pritisk javnosti." Seveda se Ptujčan zaveda, da bi mu predčasna zmaga še bolj na široko odprla vrata v ZDA. "V boksu lahko prihaja do presenečenj. Zmage bom izjemno vesel. Ali bo po točkah ali predčasno, ni važno," je še dejal Dejan Zavec.

Na delu tudi Simčič
V Stožicah bomo znova videli tudi Denisa Simčiča. Borec, ki že vrsto let živi v Nemčiji, se bo v dvoboju WBF pomeril z Gruzijcem Sandrom Siprošvilijem. Simčič napoveduje trdo borbo, ki se bo končala z njegovo zmago. Pred glavno borbo večera bo na sporedu še dvoboj za naslov svetovne prvakinje WBF med simpatično Nemko Cristino Hammer in Madžarko Diano Kiss. Program se bo začel ob 18. uri. Vsega skupaj pa bodo gledalci videli šest borb. Vstopnice so še vedno v prodaji. Kupiti jih je mogoče na vseh prodajnih mestih Eventima. Glavni pokrovitelj Petrol pa je omogočil prodajo z 10-odstotnim popustom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.