Šport
16 ogledov

Zavec pred dvobojem še v Nemčijo

Dejan Zavec Ferenc Hafner WBO boks Marko Vanovsek
Slovenski boksar Dejan Zavec v nedeljo odhaja v Nemčijo, kjer bo skupaj s trenerjem Dirkom Dzemskim opravil zadnji teden treningov pred dvobojem z Belgijcem armenskega rodu Sašo Jengoianom.

Dejan Zavec se bo s Sašo Jengoianom za za naslov svetovnega prvaka po verziji WBF v supervelterski kategoriji pomeril 11. aprila v mariborski dvorani Tabor. 

"Za mano je nov odličen teden treningov, v Nemčijo odhajam z odličnim izhodiščem. Tam me zdaj čaka še teden dni sparingov, skupaj s trenerjem Dzemskim pa bova poskušala do potankosti izpopolniti tudi vse mogoče podrobnosti, ki mi znajo 11. aprila priti še kako prav. Verjamem, da nas čaka nov velik boksarski spektakel," je pred odhodom povedal Zavec, medtem ko je Dirk Dzemski dodal: "Dejan je odlično pripravljen, še veliko bolje kot prejšnjikrat proti Ferencu Hafnerju.

"Vsekakor je Jengoian sicer precej boljši nasprotnik kot Hafner - njegovi udarci so močni in odlično odmerjeni - zato je še toliko bolj pomembno, da je priprava popolna. Zavčeva forma ni vprašljiva, tako da pričakujem zelo zanimiv, a hkrati težek obračun z vsega spoštovanja vrednim nasprotnikom. Naslednji teden dni priprav bo izjemno pomemben. V Nemčiji bova z Dejanom pilila tehniko in taktiko. Že zdaj zelo dobro idejo o tem, kako se lotiti nasprotnika v ringu, želiva še izboljšati. Vsekakor verjamem v zmago in nov izjemen podvig Dejana Zavca," je povedal Dzemski.

Po tedni piljenja forme se Zavec vrača na slovenska tla, kjer ga v tednu pred dvobojem čakajo še soočenje tekmecev, odprti trening ter uradno tehtanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.