Šport
8 ogledov

Zavec prepričan o življenjski formi

(Foto: www.dejanzavec.com) Žurnal24 main
Dejan Zavec, ki se na obračun z Jackiewiczem pripravlja v Nemčiji, je natanko mesec dni pred dvobojem prepričan, da bo 4. septembra v življenjski formi. "Počutim se odlično," zatrjuje Ptujčan.

"Do dvoboja je ostal le še mesec dni. Priprave potekajo po načrtih. Počutim se odlično in prepričan sem, da bom na dan dvoboja, torej 4. septembra, v življenjski formi," pravi Dejan Zavec (29 zmag, 17 z nokavtom, 1 poraz), ki zaključni del priprav za dvoboj za ubranitev naslova svetovnega prvaka po verziji IBF z Rafalom Jackiewiczem (36 zmag, 18 z nokavtom, 8 porazov, 1 neodločen dvoboj) opravlja v tradicionalni bazi v nemškem Magdeburgu. Zavec verjame, da bo Jackiewicz, edini, ki mu je v profesionalni karieri prizadejal poraz, novo dvorano v Stožicah zapustil sklonjene glave.

Ob Mr. Simpatikusu je v Nemčiji tudi kondicijski trener Tomi Jagarinec, s katerim Dejan vseskozi tesno sodeluje, ter družina – žena Nataša ter hčerki Ivona in Tija –, čeprav prostega časa nima veliko. "Treniram dvakrat dnevno, vmes počivam in se pripravljam na naslednji trening. Šele čez vikend bom imel nekoliko več prostega časa."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Trenažni proces je ta čas usmerjen predvsem v tako imenovane sparinge, ki bodo v nadaljevanju postali še intenzivnejši. "V ponedeljek odhajamo v Sauerland kamp, kjer bo na voljo precej odličnih sparing partnerjev," pravi Zavec. Da bo res tako, ne gre dvomiti, saj ima Wilfried Sauerland odlično bazo boksarjev, pod njegovim okriljem (gre za enega največjih svetovnih boksarskih promotorjev) pa je denimo tudi ruski orjak Nikolaj Valujev.

Čeprav se Dejan nahaja v Nemčiji, je z domovino vseeno zelo povezan. Tako ga izjemno veselijo vsa sporočila spodbude, ki jih je prejel preko spletne strani ali svojega Facebook profila. "Zelo me veseli, ko vidim, da me navijači vseskozi spremljajo. Njihove besede spodbude so nedvomno poplačilo za moje delo in trud," je za konec še povedal Mr. Simpatikus, ki se bo v Slovenijo bržkone vrnil ob koncu avgusta.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.