Šport
87 ogledov

Zavec: "Prvo zmago sem dosegel"

Bethuel Uushona Dejan Zavec
1/10
Nino Verdnk
Tako Dejan Zavec kot gost iz Namibije Bethuel Uushona sta uspešno prestala uradno tehtanje pred sobotnim obračunom v mariborski dvorani Tabor.

Organizatorji so po prestanem tehtanju obema borcema prižgali zeleno luč. Ovir pred dvobojem za naslov interkontinentalnega prvaka WBO ni več. Dejanu Zavcu (31 zmag–2 poraza–0 neodločenih) je tehtnica pokazala 66,5 kilograma, Bethuelu Uushoni (25-1-1) pa 66,6 kilograma. Zgornja meja v velterski kategoriji je sicer 66,678 kilograma. Če se malce pošalimo, lahko celo zapišemo, da je Zavec na tehtanju dobil prvo bitko, v ringu pa bo iskal še drugo in dokončno. "Kot vedno rečem, sem z uspešno opravljenim tehtanjem dosegel prvo zmago. Za drugo se bom boril v ringu, verjamem, da jo bom dosegel in da bo pas ostal doma," je optimistično napovedal ptujski šampion.

Kondicijski trener Boštjan Jakše je ptujskemu boksarju po prihodu s tehtnice v roke takoj potisnil hidracijski napitek in hranilno čokoladico. "Zadnji dan hujšanja je šlo za veliko taktiziranje, ampak točno vem, kaj se bo dogajalo zadnji trenutek, saj sem v tem že dolgo časa in na koncu je spet vse 'klapalo'. Danes je prvič tehtnica pokazala 66,500 kilograma, najmanj pa sem bil do zdaj kilogram do potrebne teže. V zadnjih dneh sem nekako izhajal iz 71 kilogramov, nikoli pa tehtnica ni pokazala manj kot 67,6 kilograma. Neposredno po treningu vsakokrat nekaj poješ in popiješ, do včeraj sem imel približno tri kilograme nad težo," je po tehtanju dejal Zavec, ki si želi le zmage, čeprav bo ta po točkah in ne predčasno z nokavtom. Mr. Sympatikus je še dodal: "Računam, da bom jutri pred dvobojem imel nekje šest ali sedem kilogramov v plusu. Zelo veliko stvari bi rad jedel, pa ne smem. Jesti bo treba z glavo, ogljikove hidrate, vitamine, glukozo ... Do jutri ne bo pojedine, pač pa veliko tekočine, energije za moč. Cel proces zbijanja teže traja do pet tednov pred dvobojem, zadnji štirje tedni so na tehtnici in prehranjevanje je izključno pod nadzorom. Točno vemo, koliko vnesemo in izgubimo. Zadnji trije tedni pa so res pod drobnogledom."

"Nisem živčen, le dlje kot čakamo, dlje je dehidriran. Pred pol ure je spil dva požirka in ima sto gramov pod dovoljeno težo, to je povsem njegov film," je neposredno pred tehtanjem dejal Zavčev kondicijski trener Jakše. "Zdaj mora čim prej spiti hidracijski napitek, nato tistega hranilnega, potem pa sledi še polnozrnat obrok. Vseskozi sva bila na Skypu, zadnje dni sem bil ob njem, a nisem vedno gledal na tehtnico, to je velik duševni pritisk. Vse je v redu, jutri zjutraj ga čaka še polnozrnat obrok in hidracija. Do dvoboja bova povrnila nekje tri do štiri kilograme, tokrat pa mu ni bilo treba pretirano zbijati teže," je še dejal Jakše, ki Zavca spremlja, odkar je njegov prejšnji kondicijski trener Tomi Jagarinec odšel na delo v tujino.

Na tehtnico v Mariboru je stopil tudi drugi najboljši slovenski boksar Denis Simčič (27-1-0), ki je v sredo praznoval 31. rojstni dan. Simčič se bo v soboto v boju za evropski naslov po verziji WBO v poltežki kategoriji pomeril z Albancem Fatjonom Muratijem (13-1-2), ki je pet pred dvanajsto vskočil namesto poškodvanega Čeha Adama Hubingerja. Oba borca sta imela na tehtanju 78,8 kilograma. Skupno bo na sporedu pet borb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.