Šport
14 ogledov

Zavec s trmo do uspehov

Žurnal24 main
Dejan Zavec, boksarski šampion iz Ptuja, je bil v četrtek razglašen za najboljšega slovenskega športnika v letu 2010. "Vsi, ki me poznajo, vedno, da si nisem upal niti pomisliti na to, da bi bil izbran."

Dejan, za vami je izjemno leto. Potem ko ste decembra 2009 v Johannesburgu osvojili naslov svetovnega prvaka po verziji IBF, ste v letošnjem letu ta naslov še dvakrat uspešno ubranili. Ste pričakovali, da boste okronani z nazivom najboljšega športnika v Sloveniji?
Vsi, ki me poznajo, vedno, da si nisem upal niti pomisliti na to, niti to ni moj način, da bi bil izbran za športnika leta. Je pa to zame izjemna čast in veliko poplačilo za vse napore, tudi v časih temnih dni, naporov. Stvari znova dobijo svoj smisel.

Na prireditvi ste na zanimiv način animirali gledalce (gledalce je spodbudil, da se postavijo v "gard" in izvedejo nekaj pravih boksarskih udarcev, op. p.). Kaj ste želeli s tem povedati?
Nič posebnega. Če lahko eden, lahko vsi. Prav gotovo pa je to tudi en majhen pokazatelj mojega življenja. Se pravi, če sem lahko uspel jaz, lahko uspemo vsi, vendar je za to treba nekaj narediti in prav to je bil moj namen.

Slovenci smo si pred nekaj leti zagotovo težko predstavljali, da bo boksar najboljši slovenski športnik leta.

Kot sem že dejal, vse je mogoče, le želeti si je treba in verjeti v to. Velikokrat ljudem ne uspe ravno zaradi tega, ker prehitro omagajo. Sam sem nekoliko bolj trmast in prav gotovo je to tisti recept za vse rezultate.

Pred vami je leto 2011 in s tem novi izzivi. Veliko se govori o vaši naslednji borbi. Lahko o tem že poveste kaj več?
Ne, kajti nič še ni jasnega. Seveda bom takoj sporočil, ko bo znanega kaj več. Ni pa skrivnost, da so v igri ZDA, Evropa in s tem tudi Slovenija. Zdaj so na vrsti agenti, ki skrbijo za te stvari.

Omenili ste ZDA, Evropo in tudi Slovenijo …
Da, to so vse možnosti. Od ZDA do Slovenije, Nemčije. Ob tem pa tudi sam upam, da mi bo moj agent Ulf Steinforth čim hitreje znal odgovoriti na to vprašanje. Se pa že veselim informacije, kje in kdaj se bom naslednjič boril.

Je morda znan vsaj okvirni datum borbe?
Borba bo najverjetneje konec februarja oziroma v začetku marca, ampak kot sem že dejal, potrjenega ni še nič.

Mr. Simpatikus spremlja tudi ostale slovenske športnike
Zavec z veseljem spremlja tudi nastope ostalih slovenskih športnikov: "Če mi čas dopušča, spremljam tudi nastope ostalih naših športnikov. Ponavadi jih pogledam zvečer, če prej nimam časa."

Pred časom ste si v ZDA ogledali boksarski spektakel, ko sta se pomerila Filipinec Manny Pacquiao in Mehičan Antonio Margarito. Tja ste odšli brez svojega agenta.
Športniki smo povsem svobodni in prilagodljivi. To je bila moja želja, ki sem jo želel uresničiti. Seveda so me zanimali tudi moji potencialni nasprotniki, tako da sem združil prijetno s koristnim.

Torej ste v Dallas odšli bolj zaradi ogleda dvoboja kot zaradi dogovora o vaši naslednji borbi?
Sam nimam velikih pristojnosti glede dogovarjanja za moje borbe. Spoznal pa sem veliko zanimivih ljudi, ki bodo v prihodnosti zelo povezani z mojo kariero.

Kako je s poškodovano roko, ki vas je ovirala pri borbi proti Poljaku Rafalu Jackiewiczu?
Roka je pozdravljena in trenutno treniram brez kakršnihkoli omejitev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.