Šport
17 ogledov

Zavec se bo dogovarjal sam

Žurnal24 main
Dejan Zavec je saniral poškodbo. Zdaj ga čaka nova naloga, za katero pa ne bo uporabljaj rok, temveč svoje glasilke. "Za dvoboj pa se bom dogovarjal povsem sam," pravi pred odhodom v ZDA.

Svetovni boksarski prvak po verziji IBF Dejan Zavec se prihodnji torek odpravlja čez lužo, kjer si 13. novembra ogledal dvoboj med Filipincem Mannyjem Pacquiajem in Mehičanom Antonijem Margaritom za naslov prvaka po verziji WBC v Zavčevi kategoriji velter (do 66,678 kilograma). Od obiska dvoboja si obeta tudi korak naprej v svoji karieri. Dvoboj med 31-letnim Pacquiaom (51 zmag, 38 s KO, 3 porazi, 2 neodločena dvoboja) in leto dni starejšim Margaritom (38 zmag, 27 s KO, 6 porazov) velja za največji letošnji boksarski dvoboj v ZDA, odvil pa se bo pred okoli 70.000 gledalci na polnem stadionu v Dallasu, kjer sicer domuje moštvo lige NFL, Dallas Cowboys. Prvovrstnost dvoboja potrjujejo tudi visoki zneski, ki jih bosta boksarja prejela: Pacquiao, ta čas najboljši svetovni boksar in svetovni prvak v velterski kategoriji po verziji WBO, naj bi z dvobojem zaslužil kar 25 milijonov dolarjev.

Manny Pacquiao, filipinski boksarski šampion in kongresnik v svoji rodni državi, se v zadnjem času veliko ukvarja s politiko. Je eden izmed največjih športnih zvezd na Filipinih in marsikdo bi ga rad videl v vlogi predsednika države po končani boksarski karieri. S svojim vplivom in slavo je pomagal tudi ameriškim senatorjem. "Mislim, da ima Manny ogromno zaslug za ponovno izvolitev senatorja Harryja Reida," je dejal njegov zastopnik Bob Arum. V ponedeljek je s komedijantom Willom Ferrellom zapel pesem Imagine. John Lennon je pesem napisal za svetovni mir, Pacquiao pa živi v svetu nasilja. Vsa Amerika bo šampiona lahko spoznala v filmu 60 minut, šest dni kasneje pa se bo v ringu pomeril z Antoniem Margaritom in skušal svoji bogati zbirki dodati še en naslov. "Mojim oboževalcem povejte, naj ne skrbijo zame. Edina skrb je kako naj gledalcem ponudimo dober dvoboj."

"Vem, da preprosto moram biti tam. Gre za naslednjo stopničko v moji karieri. Vemo, kaj omenjena boksarja predstavljata v moji težnostni kategoriji, in če bi se mi uspelo dogovoriti za dvoboj, bi bil izredno vesel," je dejal Zavec in dodal: "Čez lužo se bom odpravil sam, brez menedžerja Ulfa Steinfortha, z mano bodo sicer šli tudi Ivan Hrženjak, kondicijski trener Tomi Jagarinec ter dva prijatelja, za morebitni dvoboj pa se bom dogovarjal povsem sam."

Trenutno je v polnem treningu, poškodba komolca pa je že pozabljena. "Poškodbe ni več. Dejansko so me v kliničnem centru tako dobro 'poštimali'. Po opravljenem posegu sem bil v bolnišnici še en dan, moral bi dejansko ostati še kakšen dan dlje, a zaradi odprtja moje dvorane na Ptuju sem nekoliko prej 'pobegnil' iz bolnišnice. Od takrat sem imel kar nekaj časa za rehabilitacijo, še enkrat pa se lahko za vse skupaj zahvalim zdravnikom, še posebej Oskarju Zupancu. Zdaj že nekaj časa spet treniram vsak dan dvakrat, rad bi bil tako pripravljen, da ko in če dobim klic za dvoboj, ki si ga želim, sem lahko v mesecu ali mesecu in pol 100-odstotno pripravljen za borbo," je še dejal Zavec, ki ga obvezna obramba naslova čaka aprila prihodnjega leta.

Med treningi se ukvarja predvsem z delom v svojem športnem centru na Ptuju Dejan Zavec Gym. "Dvorana se polni, izvajamo številne programe za različne starostne kategorije. Za otroke od četrtega leta naprej, delamo tudi z mladinci, s člani, izvajamo tudi rekreacijo, moram reči, da se je zadeva prijela. Vesel sem, da je temu tako, podporo pa imam tudi v mestu Ptuj," je še povedal Zavec. Ptujčan se bo iz ZDA vrnil v torek, 16. novembra, nekaj dni zatem pa bo glede na pridobljene informacije svoje izsledke pogovorov predstavil tudi sedmi sili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.