Šport
55 ogledov

Zavec še ni rekel zadnje: blizu nov dvoboj z Bertom

dejan zavec Sport club M
Najboljši slovenski boksar Dejan Zavec je prek Twitterja sporočil, da bo v kratkem znova boksal z Američanom Andrejem Bertom.

Andre Berto je ptujskemu boksarju naslov svetovnega prvaka po verziji IBF odvzel 4. septembra 2011 v Biloxiju, a so Američanu maja 2012 dokazali zlorabo dopinga.

"Počasi, počasi, počasi ... Nič še ni 'ziher', nekaj se malo 'palimo' prek Twitterja, bomo videli. To je povsem normalno v boksarskem svetu, da malo 'zakurimo' dogajanje. Mislim, da še nisem rekel zadnje in želja po boksanju v ZDA prav gotovo ostaja," je dejal Dejan Zavec, ki je v karieri zbral 33 poklicnih zmag, od tega 18 s nokavtom, trikrat je bil poražen.

Trenira po načrtih

Nazadnje je Zavec 19. oktobra 2013 premagal Francoza Sébastiena Allaisa, ko je bil boljši po enotni sodniški odločitvi. Od takrat trenira po načrtu. Kot pravi, je tudi zdravstveno stanje BP.

"Evo, prav danes sem opravil tudi prvi boksarski trening, potem ko mi je nagajalo zapestje, ampak komolci so pa zdaj v redu, tako da treniram po načrtih," je povedal Zavec.

V kratkem čez lužo

"Trenutno sem v Miamiju, kjer potekajo pogovori. Ne, saj ne, sem doma, treniram, a računam, da bom čez nekaj tednov le odpotoval čez lužo in resneje začel s pogovori o novem dvoboju," je povedal Mr. Simpatikus. Zaveda se, da pri 37 letih v svoji kategoriji ni več najmlajši, pred seboj tako nima veliko boksarskih let.

"Rad bi, da bi bilo to tekmovalno leto nekakšen mejnik v karieri, nimam več veliko časa za odmevnejši izid," je dejal Zavec. "Bilo bi fantastično, če bi se dogovoril za borbo z njim (Bertom, op. a.). Upam, da bo tokrat prej opravil dopinški preizkus," je v šali dejal slovenski šampion, športnik Slovenije leta 2010.

"Nisem rekel zadnje"

Ekipi SES v nemškem Magdeburgu, kjer Ptujčan največ trenira, je Američan povratni dvoboj ponudil že isti teden, ko je Zavcu naslov odvzel, torej leta 2011. Takrat je dvoboj odločila poškodba in ne športni obračun.

"Zdaj želim le opozoriti nase, najprej da še nisem rekel zadnje, potem pa, da nisem nezanimiv za kogarkoli. Morda bom že konec tega tedna vedel kaj več," je še dejal Zavec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.