Šport
21 ogledov

Zavec še vedno brez nasprotnika

Tomi Jagarinec (desno) pričakuje, da bo vse znano čez 14 dni. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
S kom se bo naslednjič pomeril Dejan Zavec? Lahko zapišemo, da je to vprašanje za milijon dolarjev, saj Ptujčan tudi po dolgo pričakovanem kongresu IBF v Las Vegasu ostaja brez oprijemljivih informacij.

Na novinarski konferenci 11. maja v Ljubljani je svetovni prvak po verziji IBF v velterski kategoriji Dejan Zavec zbrani sedmi sili povedal, da bodo vse nejasnosti o naslednjem dvoboju, ki bo skoraj zagotovo v ZDA, jasne konec maja, ko bo v Las Vegasu potekal kongres organizacije IBF. "IBF je tisti, ki bo prižgal zeleno luč," sta takrat potrdila tako Dejan kot njegov kondicijski trener Tomi Jagarinec. Kljub temu pa danes, ko smo že pošteno zakorakali v mesec junij, Zavec še vedno ne pozna imena svojega naslednjega nasprotnika. Kongres v igralniški meki namreč ni postregel s konkretnimi informacijami, tako da Zavec z ekipo še vedno ostaja le pri domnevah.

Nismo razočarani. Dejan je že zelo dolgo v boksu in se mu to ne dogaja prvič. Vemo, v kakšnem poslu smo. Godrnjanje pa nam ne prinese ničesar.
Tomi Jagarinec

"Zadeva ostaja enaka. Agent noče povedati ničesar novega, še naprej pa se dogovarja. Okvirno naj bi bila borba v septembru," je za zurnal24.si sprva dejal Jagarinec, ki je vseskozi v stiku z agentom Ptujčana Ulfom Steinforthom. Čeprav čakanje na novega nasprotnika traja že vse od veličastne zmage proti Paulu Delgadu, pa Zavčeva ekipa ni razočarana, ker je tudi tokrat ostala "na suhem". "Nismo razočarani. Dejan je že zelo dolgo v boksu in se mu to ne dogaja prvič. Vemo, v kakšnem poslu smo. Godrnjanje pa nam ne prinese ničesar," pravi Jagarinec, ki pričakuje, da bodo do konkretnih informacij prišli najkasneje v naslednjih dveh tednih, v nasprotnem primeru pa "bo postal zaskrbljen glede tega, kar jim govorijo zadnji čas".

Berto še vedno prva izbira
Spomnimo, da je Zavec na majski novinarski konferenci razkril, da bo moč njegovih udarcev kot naslednji najbrž izkusil Andre Berto, medtem ko sta v igri še Randall Bailey in Miguel Cotto. "Imena ostajajo ista. Berto je še vedno tisti, ki je najverjetnejši nasprotnik," je zgoraj napisano le potrdil Jagarinec.

Dzemski navdušen nad Zavcem
Ne glede na vse nejasnosti Zavec skupaj z Jagarincem trdo trenira in pili svojo pripravljenost. "Mi treniramo naprej. Zaradi vsega skupaj je malce težje, ker bi si radi postavili cilj, da vemo, kam gremo. Dejan je sicer odlično pripravljen," je še povedal Jagarinec in za konec dodal, da je trener Dirk Dzemski naravnost navdušen nad pripravljenostjo in počutjem najboljšega slovenskega boksarja vseh časov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.