Šport
2 ogledov

Zavec: "Thurman ne ve, kaj ga čaka"

zavec uushona Nino Verdnik
Boksarski dvoboj velterske kategorije med Slovencem Dejanom Zavcem in Američanom Keithom Thurmanom je vse bližje. Kot je v pogovoru za spletno stran Sonee's Florida Sports dejal Thurman, bo 9. marca v Brooklynu skušal dvoboj končati čim prej in tako upravičiti svoj sloves borca, ki je v 19 dvobojih kar 18-krat zmagal s "knockoutom".

Keith Thurman je na vprašanje, ali načrtuje Dejana Zavca premagati v prvih štirih rundah, povedal: "Moj načrt je boksati pametno. Če se bo ponudila priložnost, ga bom skušal ugnati v zgodnjih rundah. Hitro bom preizkusil, kako reagira ob udarcih v čeljust, kako ob udarcih v telo, in s tem pokazal, da sem v ringu, da sem 'prava stvar'. Ne morem zagotoviti zgodnjega 'knockouta', toda ne mežikajte, vedno se lahko zgodi! Vedno, vedno stremim po zmagi s k. o., saj si z ekipo želimo čim prej domov. A če bo treba, se bom prilagodil, boksal z razdalje. To je nekaj, kar mi je pri tem dvoboju všeč. Ni garancije, kaj se bo zgodilo. Lahko naredim to ali ono, 9. marca bom v ring prinesel vse svoje znanje."

Štiriindvajsetletni Thurman, ki je 13 let mlajši od Zavca (32 zmag, 18 s k. o., dva poraza), je nekaj pohvalnih besed namenil tudi tekmecu: "Zavec je spoštovanja vreden tekmec, že dolgo boksa, je tehnično dober in veselim se dvoboja. Pri njegovi starosti mnogo ljudi misli, da sem favorit. A sem precej prizemljen. Vadim trdo, pripravljen sem pokazati, kaj znam. Upam, da bom zmagal s k. o. ali tehničnim k.o."

Američan kot recept za uspeh izpostavlja, da mora biti zelo aktiven ves dvoboj. "Sodnike moram prepričati, da sem boljši v vsaki rundi. Sem boksar z močnim udarcem, Bog mi ga je dal, in to skušam vedno znova pokazati. Gledal sem Zavčev dvoboj z mojim prijateljem Andrejem Bertom. On se je lahko kosal z Zavcem, čeprav tudi on ni najvišji v velterski kategoriji. Spoštoval bom Zavčevo moč, toda ne pričakujem, da je bo v dvoboj prinesel toliko kot jaz. Zavec ima, kot sem bral, odlične navijače v svoji državi, odlično podporo in veliko strasti za ta šport. Mogoče čuti pritisk, a je kos izzivu, tako kot jaz, zato sva tudi sprejela ta dvoboj," je še povedal borec, ki velja za enega največjih upov ameriškega boksa v velterski kategoriji.

Zavec: "Definitivno ne ve, kaj ga čaka"

Borba v New Yorku bo štela za WBO eliminator, zmagovalec pa bo dobil priložnost, da se pomeri za naslov svetovnega prvaka WBO s Timothyjem Bradleyjem. Na Thurmanove besede se je kmalu odzval tudi Ptujčan, ki je na Facebooku zapisal, da njegov ameriški nasprotnik "definitivno ne ve, kaj ga čaka", za svojo spletno stran (www.dejanzavec.com) pa še dodal:

"Vse, kar se zgodi pomembnega v boksu, se zgodi v ZDA, zato se nisem želel skrivati tukaj (v Evropi, op. p.). V ZDA se vedno zelo dobro počutim, gre za Meko boksa, tam je velika večina najboljših borcev – verjamem, da spadam med njih. Če hočem zadovoljiti sebe, svojo željo po uspehu in tudi vse ljudi, ki stojite za mano, je to edina prava pot. Komaj čakam. Izkušnje so nekaj, kar ima v boksu zelo pomembno vlogo. Thurman je imel prek sto amaterskih dvobojev in je sicer na treningih zagotovo že odboksal tudi 12 rund, je pa res, da trening nikdar ni enak dvoboju. Definitivno ne ve, kaj ga čaka v ringu."

Komentarjev 2
  • Scott 08:02 10.marec 2013.

    Kot sem napovedal pred dvobojem.Za vnprej pa; lahko greste še dvajsetkrat v ZDA in vedno bo isto(poraz), zato je moj nasvet; športna upokojitev, čeprav bi moral to storiti na vrhuncu kot prenekateri športniki in ne šele sedaj v zatonu.

  • Scott 22:48 09.marec 2013.

    Oh, ko bi vedel vi kaj čaka vas, bi raje ostal doma.?Hahaha ahahaha....