Šport
11 ogledov

Zavec tudi naslednjič v Stožicah

Dejan Zavec bo še tretjič zapored boksal pred domačimi gledalci. (Foto: Anže Pet Anže Petkovšek
Dejan Zavec bo tudi tretjič pas svetovnega prvaka po verziji IBF branil v Sloveniji. Nova borba bo na sporedu 18. februarja v Stožicah. Ime izzivalca še ni znano.
Delali bomo po ustaljenem ritmu. Fizični del oziroma kondicija je že pod streho, za kar smo skrbeli od sredine novembra do zdaj, ko je na vrsto prišel tehnično-taktični del. V zadnjih treh tednih pred dvobojem bodo v ospredju sparingi.
Dejan Zavec

Svetovni boksarski prvak Dejan Zavec v velterski kategoriji po verziji IBF (30 zmag, 17 s KO, 1 poraz) bo v petek, 18. februarja, v ljubljanskih Stožicah tretjič branil svetovni šampionski IBF-pas. Ime izzivalca bo predstavljeno na novinarski konferenci v prihodnjih dneh.

SES Boxing, klub, za katerega nastopa Mr. Simpatikus, je sporočil, da bo Zavec po Martinezu in Jackiewiczu še tretjič branil svetovno lovoriko na domačih tleh. Prizorišče dvoboja bo dvorana v ljubljanskih Stožicah, s katero ima Zavec odlične izkušnje, saj je v njej lanskega 4. septembra v spektakularnem dvoboju pred okoli 13 tisoč gledalci premagal Rafala Jackiewicza in drugič obranil svetovni naslov v velterski kategoriji po verziji IBF.

"Dvoboja se zelo veselim. Še posebej zato, ker me na prizorišče vežejo izjemni spomini,"
o izkušnjah s Stožicami meni Zavec. O njegovem izzivalcu pri SES Boxingu za zdaj ostajajo skrivnostni, vsekakor pa bo uradno znan na uvodni novinarski konferenci, ki bo naslednji teden. Že zdaj pa je znano, da bo dvoboj v petek, 18. februarja, ob 21.15, prenašala tudi slovenska nacionalna televizija (prav tako tudi nemška Sport1).

Čeprav je do obračuna le nekaj več kot en mesec, to za Ptujčana ne predstavlja velikih težav, saj je dobro pripravljen. "Delali bomo po ustaljenem ritmu. Fizični del oziroma kondicija je že pod streho, za kar smo skrbeli od sredine novembra do zdaj, ko je na vrsto prišel tehnično-taktični del. V zadnjih treh tednih pred dvobojem bodo v ospredju sparingi," zaključuje aktualni slovenski športnik leta, ki bo – kot je že v navadi – večino treninga opravil v tradicionalni bazi v Nemčiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.