Šport
9 ogledov

Zavec ubranil naslov prvaka

Dejan Zavec je brez večjih težav ubranil naslov svetovnega prvaka. (Foto: Nik Ro
1/33
Žurnal24 main
Dejan Zavec je v polni ledeni dvorani Hale Tivoli ubranil naslov svetovnega prvaka v velterski kategotiji po verziji IBF. V dvanajsti rundi je omagal Argentinec Rodolfo Ezequiel Martinez.

Slovenski boksar Dejan Zavec je ubranil naslov svetovnega prvaka po verziji IBF, potem ko je v dvoboju velterske kategorije (do 66,678 kg) v ljubljanski Hali Tivoli premagal izzivalca Argentinca Rodolfa Ezequiela Martineza. Borba je trajala vseh 12 rund, potem pa je 45 sekund pred koncem glavni sodnik Nemec Ingo Barrabas dvoboj prekinil predčasno. Štiriintridesetletni Zavec je tako vknjižil že 29 zmago v svoji karieri, prvič pa je Ptujčan ubranil naslov svetovnega prvaka, ki si ga je proti Južnoafričanu Isaacu Hlatswayju priboril decembra lani.

"Svetovno! Prav gotovo sem zelo vesel, zaenkrat še podoživljam vse skupaj. Borba je bila težka, kot sem tudi napovedal. Martinez se je izkazal za odličnega borca. Dokazal je po kaj je prišel, po pas prvaka," je na tiskovni konferenci po dvoboju povedal novi in stari svetovni prvak, Dejan Zavec ter napovedal: "Naslednja borba bo proti Poljaku Rafalu Jackiewiczu, sevedo bom šel na zmago."

Kljub porazu je bil s prikazanim zadovoljen tudi Martinez: "Zahvaljujem se Sloveniji, novinarjem in vsem skupaj. Na koncu sem zadovoljen, čeprav ne povsem, saj nisem zmagal. Rad bi se opravičil, ker sem morda deloval prepotentno, ker sem Zavca neprestano vabil, da me udari. S tem nisem želel užaliti publike ali nasprotnika, to je bil le del taktike."

V Hali Tivoli so si gledalci lahko ogledali tudi pet preddvobojev. V zadnjem je v Nemčiji živeči Slovenec Denis Simčič prepričljivo odpravil Nemca Marka Angremanna. Slednji je dvoboj predal že po drugi rundi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.