Šport
3 ogledov

Zavec upa na ponovni dvoboj

Slovenski boksar Dejan Zavec upa na ponovni dvoboj z Jackiewiczem. Žurnal24 main
Ptujski boksar Dejan Zavec je po sodniškem točkovanju izgubil dvoboj za naslov evropskega prvaka v velterski kategoriji. Slovenec se je pritožil na Evropsko boksarko zvezo.
 

Preberite še

Zavec: Bil sem boljši

V štabu Dejana Zavca menijo, da je neupravičeno izgubil dvoboj proti Poljaku Rafalu Jackiewiczu, zato so se pritožili na Evropsko boksarko zvezo. "Ko gledam nazaj, bi Rafalu prisodil štiri runde, dve sta bili neodločeni, preostalo pa mislim, da sem bil prepričljivejši," je kmalu po dvoboju na Poljskem menil Zavec. Njegovo mnenje so potrdili tudi mnogi strokovnjaki, najbolj pa se je na udaru znašel srbski sodnik Rajko Džajić, ki je Poljaku prisodil 116 točk, Slovencu pa kar tri manj. "Nikakor ne morem razumeti odločitve srbskega sodnika. Osebno menim, da je bil malce podkupljen," je bil v ponedeljek prepričan Zavec.

 
 

Nikakor ne morem razumeti odločitve srbskega sodnika. Osebno menim, da je bil malce podkupljen.

Dejan Zavec

 
Kljub morebitni uspešni pritožbi dvoboj ne bo razveljavljen, bi pa odločitev v korist slovenskega boksarja prinesla nov dvoboj Jackiewicz - Zavec. "To bi pomenilo, da sem spet prvi izzivalec. Tako bi kaj hitro znova lahko boksal za naslov evropskega prvaka," je povedal Ptujčan. "Takšne stvari so se že dogajale. Njun novi dvoboj bi bil lahko na sporedu v treh ali štirih mesecih. Sodniki niso dobro opravili svojega dela. Da nekdo prisodi enemu boksarju tri točke več, drugi pa drugemu, je nerazumljivo. Sam sem si njun dvoboj ogledal v miru in sem že vedel rezultat. Poskušal sem biti objektiven, po mojem štetju pa je s 116:114 zmagal Zavec," nam je pojasnil slovenski selektor Saša Taraniš.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.