Šport
54 ogledov

Zavec: V igri Mosley, Berto in Williams

Dejan Zavec bo morda že zelo kmalu izvedel ime naslednjega nasprotnika. (Foto: A Žurnal24 main
Govorilo se je predvsem o Floydu Mayweatherju in Mannyju Pacquiau, a očitno se Dejan Zavec ne bo pomeril ne z enim ne z drugim. Trenutno so v igri: Shane Mosley, Andre Berto in Paul Williams.
Statitstika
Shane Mosley – 46 zmag, 39 s KO, 6 porazov
Andre Berto – 26 zmag, 20 s KO, 0 porazov
Paul Williams – 39 zmag, 27 s KO, 1 poraz

Čeprav od veličastne zmage Dejana Zavca proti Poljaku Rafalu Jackiewiczu ni minilo še niti 20 dni, Ptujčanov agent, Ulf Steinforth, že kuje nove načrte. Trenutno vse kaže na to, da bo Zavčev naslednji dvoboj v ZDA, kar je tudi njegova želja. Steinforth se bo tako ta vikend v Birminghamu sestal z zastopniki Shana Mosleyja (3. mesto na skupni lestvici velterske kategorije), Andreja Berta (4. mesto) in Paula Williamsa (7. mesto). Na Otok bo odpotoval tudi Mr. Sympatikus, ki si bo tam ogledal borbo klubskega sotekmovalca Lukaša Konečnyja, ki se bo v soboto z Britancem Matthewom Hallom udaril za naslov evropskega prvaka v polsrednji kategoriji. Ob tem pa bodo potekali pogovori o morebitni naslednji borbi najboljšega slovenskega boksarja vseh časov.

"V Birmingham bodo prišli tudi zastopniki Shana Moslevja, Andreja Berta in Paula Williamsa, ki so že dogovorjeni za sestanek z mojim agentom Ulfom Steinforthom,“ je novico potrdil Zavec, ki je vsaj za zdaj ostal skrivnosten: "Ta konec tedna se bo dogajalo zelo veliko stvari. Konečny bo boksal za evropskega prvaka. Zgodba bo epilog dobila v soboto oziroma nedeljo. Lahko pa se zgodi, da ga sploh še ne bo.“ O nadaljnjem razpletu zgodbe vas bomo seveda sprotno obveščali.

Operacija komolca uspela
Zavec je po uspešni obranitvi naslova svetovnega prvaka po verziji IBF proti Jackiewiczu odšel na operacijo komolca, ki je povsem uspela. "Danes so mi ven pobrali šive. Dr. Oskar Zupanc je opravil odlično delo. Zapletov ni bilo. Zdaj pa sledi rehabilitacija,“ je z velikim zadovoljstvom v glasu razlagal Zavec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.