Šport
22 ogledov

Zavec: "V ZDA grem po zmago"

Dejan Zavec se nadeja, da ga bo pot zdaj zanesla čez lužo. (Foto: Anže Petkovšek Žurnal24 main
"V ZDA grem po zmago, ne gledati, ampak poizkusiti," pred borbo življenja 3. septembra v ZDA proti Andreu Bertu napoveduje naš najboljši boksar Dejan Zavec.

Najboljši slovenski profesionalni boksar Dejan Zavec se bo 3. septembra v Združenih državah Amerike pomeril z Američanom Andreem Bertom, ki je sicer po rodu s Haitija. Zavec bo proti Bertu branil naslov svetovnega prvaka po verziji IBF, v sredo pa je na Ptuju predstavil potek priprav in piljenja forme.

"Vse življenje sem čakal na takšno priložnost, to je zame nov začetek moje globalne kariere," je uvodoma dejal slovenski šampion Zavec (31 zmag, 18 s KO, 1 poraz). "To je moja prva priložnost čez lužo, prepričan pa sem, da ne zadnja, da se bo vse skupaj še nadaljevalo. Veliko smo morali narediti, da smo prišli tako daleč, to je sanjski dvoboj in moj novi začetek," je nadaljeval Zavec.

Nasproti bo Ptujčanu, ki nosi vzdevek Mr. Simpatikus, stal Berto (27 zmag, 21 s KO, 1 poraz) z vzdevkom The Beast (zver, op. a.), sedem let mlajši borec, ki je naslov prvaka po verziji WBC izgubil lani proti Američanu Victorju Ortizu. "Je izvrsten borec v vseh pogledih, tako tehnično kot tudi kondicijsko, vendar daleč od tega, da bi bil nepremagljiv. V ZDA grem po zmago, ne gledati, ampak poizkusiti. Enako, kot sem šel v Južnoafriško republiko (kjer je naslov prvaka IBF osvojil, op. a.)," je nadaljeval Zavec.

O dvoboju je zaenkrat znano, da bo v ZDA, prireditelji pa zaenkrat nočejo razkriti natančnejšega kraja dogodka. Bržkone želijo s tem bolj ustreči izzivalcu Bertu, na Zavca pa vršiti psihološki pritisk. "To zame ni ovira, pravzaprav je nepomembno, kje dvoboj bo. Jaz bom tam, pogodbo imam v žepu. Smo na pravi poti in potrpežljivost se nam je izplačala. That's it, te priložnosti ne bomo kar tako izpustili iz rok," je nadaljeval Zavec.

Slednji že v nedeljo odpotuje v nemški Magdeburg, kjer ga čaka trening sparingov pod vodstvom Dirka Dzemskega, potem pa se tri tedne pred dvobojem že odpravlja v ZDA. "Ničesar ne bomo prepuščali naključju. Tako dobro, kot je Dejan pripravljen zdaj, še ni bil. 3. septembra nihče ne bo hotel biti z njim v ringu, tako dober bo, pa naj bo dvoboj v ZDA ali na Luni," je bil prepričljiv kondicijski trener ptujskega boksarja Tomi Jagarinec.

"Za nami je pet mesecev priprav, začeli smo takoj po dvoboju z Delgadom, tako da smo vmes morali celo malo popustiti, saj smo mislili, da bo borba že junija. Ampak kot pravim, Dejan je odlično pripravljen, ravno te dni je padel rekord na počepu, kjer je dvignil 310 kilogramov, zdaj sledi še dvigovanje forme. Odločale bodo izkušnje, teh ima Dejan več. Berto pa je na čase celo tako dober, da lahko ogrozi tudi sebe. Preveč zna divjati, saj želi hitro odločiti borbo. Napovedujem več kot štiri runde, vse kar bo več, je voda na Dejanov mlin," je še dejal Jagarinec.

Da je borba v ZDA pritegnila res veliko pozornosti, priča tudi dejstvo, da je na enem vodilnih boksarskih portalov Boxrec ocenjena s petimi zvezdicami, to je z najvišjo oceno. Prav tako jo bo prenašala ameriška televizija HBO Boxing, promotor dvoboja je Lou O'Bella, možna prizorišča pa so zaenkrat tri: Atlantic City, Las Vegas ali Kalifornija. "Ko bo prizorišče znano, ga bomo nemudoma sporočili," v en glas zagotavljajo v Zavčevi ekipi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.