Šport
59 ogledov

Zavec z Bertom 3. septembra

Dejan Zavec se nadeja, da ga bo pot zdaj zanesla čez lužo. (Foto: Anže Petkovšek Žurnal24 main
Ameriški mediji pišejo, da naj bi naš najboljši boksar Dejan Zavec naslov svetovnega prvaka četrtič branil 3. septembra proti Andreu Bertu. "Veseli bomo, če se bo to res zgodilo," odgovarja Ptujčanov kondicijski trener Tomi Jagarinec.

Dogajanje okoli svetovnega prvaka v velterski kategoriji po verziji IBF je v zadnjem času povsem potihnilo. Zdaj pa se je vendarle znova začelo dogajati. Kot smo že omenili, ameriški mediji pišejo, da bo Dejan Zavec znova stopil v ring in nataknil boksarske rokavice 3. septembra, ko bo svoj težko prigaran naslov četrtič branil proti Američanu Andreu Bertu. Bržkone bo dvoboj, če bo do njega res prišlo, onkraj luže, saj je prost termin na omenjeni datum potrdila tudi ameriška televizijska mreža HBO.

Odlični 27-letni boksar iz Miamija se je v preteklosti že omenjal kot možni naslednji nasprotnik Mr. Simpatikusa (njegovo ime je večkrat izpostavil tudi Zavec), tako da ameriški kolegi verjetno niso daleč od resnice. Novico smo nemudoma preverili pri Tomiju Jagarincu, kondicijskemu trenerju Zavca. "Veseli bomo, če se bo to res zgodilo," je Jagarinec ostal skrivnosten. "Več bo znanega prihodnji teden, ko bomo verjetno sklicali tudi tiskovno konferenco. Trenutno vam ne morem nič povedati. Od našega zadnjega pogovora so se zadeve že stokrat obrnile, a gredo po začrtanem planu," je za zurnal24.si še dejal Jagarinec, ki se ni "omehčal" niti ob naših naslednjih vprašanjih in namigovanjih. Zaupal nam je le: "Smo tik pred končno odločitvijo, vendar vam podrobnosti ne morem izdati."

 

Od začetka tedna v Nemčiji

Zavec v pričakovanju potrditve naslednjega dvoboja seveda ničesar ne želi prepustiti naključju. Skupaj z Jagarincem in ostalo ekipo so se na začetku tega tedna že odpravili v stalno pripravljalno bazo v Magdeburg. "Ta teden smo v Nemčiji, naslednjih 14 dni bomo znova trenirali doma, zatem pa spet nazaj v Nemčijo," je približen plan dela razkril Jagarinec. Za konec je še dodal: "Problemov ni. V zadnjem času smo malce zmanjšali intenzivnost, Dejan je vmes bil tudi na dopustu. Zdaj pa nas čaka spet trdo delo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.