Šport
23 ogledov

Zavec: Želijo, da se vrnem v ZDA

dejan zavec biloxi Matija Brodnjak
Pravijo, da se veličina športnika pokaže šele ob porazu. In slovenski boksarski šampion Dejan Zavec je tudi po porazu proti Andreu Bertu ostal velik. "Odlično se počutim," nam je Ptujčan dejal ob našem klicu in se kot vedno odzval na našo prošnjo za pogovor.

"Več ali manj sem že strnil svoje misli. Kaj veliko niti ni za dodati. Vse ostaja enako, kot sem dejal že po borbi," je sprva za zurnal24.si dejal odlično razpoloženi nekdanji svetovni prvak po verziji IBF v velterski kategoriji Dejan Zavec. Mr. Simpatikus je poraz odlično prenesel, čeprav se bo verjetno do konca življenja spraševal, kaj bi se zgodilo, če ne bi bilo tistega nesrečnega trka v peti rundi.

Razočaranje je verjetno še vedno prisotno?
Seveda. Ampak karkoli si očitati oziroma gledati preveč pesimistično zagotovo ni dobro. Zakaj? Zato, ker mislim, da se je to moralo zgoditi. Zakaj se je to moralo zgoditi, pa bo pokazal čas.

O udarcu Andrea Berta z glavo je bilo veliko povedanega. Bi lahko rekli, da se je Američan v vas zaletel namerno?
Zelo težko je reči, kaj je bilo namerno in kaj ne. Res ne vem. Ne bi si drznil reči, da je bilo to namerno.

Potem ko se je vaš trener Dirk Dzemski odločil, da bo zaradi vašega stanja predal dvoboj, je bilo na televizijskih ekranih lepo videti, da je jeza kar vrela iz vas.
Jeza je bila v tistem trenutku res velika, vendar se je Dirk (Dzemski, Zavčev trener, op. p.) povsem upravičeno odločil za to potezo. Vse ostalo bi bila norija.

Po borbi ste omenjali, da vam je Berto obljubil revanšo. Je morda znanega že kaj novega?
To še vedno ostaja na istem mestu. Še vedno je želja takšna, kot je bila. Seveda se lahko zgodi marsikaj, da Berto izgubi naslednjo borbo. Jaz pa bolj računam na to, da bom dobil novo priložnost za povratek na vrh.

Vaš kondicijski trener Tomi Jagarinec mi je povedal, da so bili nad vašo predstavo zelo navdušeni vodilni možje televizijske mreže HBO in naj bi že izrazili željo, da se vrnete v ZDA.
Sam rezultat je bil negativen. Kar se tiče ostalih stvari, pa lahko govorim samo v pozitivi. Kajti prav ti ljudje, ki odločajo o velikih medijskih igrah, si namreč želijo, da se vrnem v Ameriko.

Kaj pa morebitna borba v Evropi? Vemo, da Ukrajinec Vjačeslav Senčenko drži naslov po verziji WBA.
Tukaj so moje želje zelo nepomembne. Možnosti je res veliko, jaz pa se nadejam, da bo na koncu, tako kot vedno, izbrana prava poteza. Kdo bo to, ali bo Ukrajinec ali morda nova borba v ZDA, me pravzaprav ne zanima. Zanima me le to, ali bodo držali besedo.

Če se vrneva k borbi. Kako ste videli pet rund, ki ste jih odboksali z Bertom?
Če bi šel še enkrat v borbo, bi naredil vse povsem enako. Jaz mislim, da boljše taktike za borbo še ni bilo. Od prve sekunde pa do nesreče je vse potekalo še skoraj boljše, kot smo si predstavljali.

Vas je Berto s čim presenetil?
Upravičil je sloves dobrega boksarja. Če me je s čim presenetil, me je z ne tako močnim udarcem, saj sila njegovega udarca ni bila tako močna, kot so me vsi opozarjali.

Kdaj bi vas lahko znova videli v ringu?
Sprva moram dobro zaceliti vse rane. Sicer ni kakšne posebne nevarnosti in tudi nisem bil pri zdravniku. Naslednji dvoboj lahko računam v začetku naslednjega leta, vse ostalo bi bilo neumnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.