Šport
73 ogledov

Zavec (znova) na operacijski mizi

Dejan Zavec se bo k treningu vrnil čez nekaj tednov. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Svetovni boksarski prvak Dejan Zavec je imel v torek operacijski poseg na levem kolenu, s katerim je imel težave že prej. Ptujskega šampiona zdaj čaka od dva do tri tedne strogega počitka.
Trenirati bi lahko začel na začetku junija, sicer pa mi je kirurg dr. Darko Jazbec predpisal dva, tri tedne strogega mirovanja.
Dejan Zavec

Na začetku leta je Dejan Zavec opravil rutinski operativni poseg na levem kolenu, saj je imel težave z meniskusom. Po krajšem počitku se je nato vrnil v ustaljen ritem treningov in težave s kolenom so se zdele le neprijeten spomin, a ni bilo tako. Po obrambi naslova svetovnega prvaka v velterski kategoriji po verziji IBF proti Argentincu Rodolfu Ezequielu Martinezu je namreč najboljši slovenski boksar vseh časov znova moral na operacijsko mizo. V torek je poseg na njegovem kolenu v ptujski bolnišnici opravil dr. Darko Jazbec. "S treningi bi lahko začel na začetku junija, sicer pa mi je kirurg dr. Darko Jazbec predpisal dva, tri tedne strogega mirovanja," je za svojo spletno stran dejal Ptujčan in dodal, da se po operaciji dobro počuti.

Kmalu več znanega o Poljaku
Kljub okrevanju po operaciji pa Zavec nima veliko časa za okrevanje in počitek. Po pravilih IBF mora do 21. avgusta braniti naslov proti prvemu izzivalcu Poljaku Rafalu Jackiewiczu. Kdaj in kje bo dvoboj, bo več znanega po 21. maju, ko bo v New Yorku potekal IBF-kongres.

Zavec v Boxing News
Mr. Simpatikus v zadnjem času ni zanimiv le za slovenske medije, temveč tudi za tuje, kar dokazuje članek o Zavcu v priznani britanski boksarski reviji Boxing News. Ptujčan je med drugim še enkrat poudaril, da se v prihodnosti želi srečati z najboljšimi boksarji v velterski kategoriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.