Šport
134 ogledov

Zavezovanju je odklenkalo!

1/3
Vezalke Xtenex. Z domiselnim izumom ameriških strokovnjakov vam nikoli več ne bo treba zavezovati športnih copatov, poleg tega pa boste pritisk na nogo odslej lahko določali sami.
Prednosti vezalk Xtenex:
• Med naravnim potenjem nog se razširijo, zato se zmanjšuje pritisk na nogo.
• Vezalka ne drsi – vozli ostanejo nameščeni tako, kot smo jih vdeli v športni copat, ni nezaželenega premikanja vezalk skozi luknjice. Povečajo se udobje in stabilnost noge v športnem copatu.
• Izgine dvojni stiskajoč vpliv – podplata čevlja na tla in noge na podplat v čevlju
•Vezalka je narejena tako, da noga zdrsne v copat. Vezalk ni treba zavezovati!
•Omogočajo asimetrično zavezovanje – vezalke lahko različno zategnete na različnih delih stopala. Ta edinstvena možnost različno močnega zategovanja omogoča največjo možno udobnost.

V Združenih državah Amerike so razvili nov način zavezovanja športnih čevljev. Imenuje se Xtenex. Gre za elastične vezalke, na katere prisegajo profesionalni športniki, od golfistov, maratoncev do triatloncev, zdaj pa so na voljo tudi v Sloveniji.

Zastopnik Slovenije (T.3 d.o.o) za to revolucionarno odkritje v svetu športa pojasnjuje: "Izum je najbolj zanimiv za triatlonce, saj jim eliminiranje zavezovanja prinese nekaj dragocenih sekund." Trditev potrjuje naslednje dejstvo: leta 2008 sta vezalke Xtenex v Pekingu preizkusila triatlonca Simon Whitfield (Kanada) in Jan Frodeno (Nemčija) ter osvojila srebrno oziroma zlato olimpijsko kolajno.

Skrivnost v vozličkih
Z Xtenex-ovim sistemom zavezovanja se boste znebili problema premikanja vezalk med tekom. Imajo namreč elastično jedro in niz vozlov po vsej dolžini vezalke, ki se vrstijo v enakomernih intervalih. Če vezalko raztegnete, bodo vozli izginili, kar omogoča namestitev vezalke skozi luknjice v čevlju. Ko popustite, se bodo vozli spet pojavili. Več vozlov med luknjicami zmanjša napetost, manj vozlov pa jo poveča. Copati se bolje prilagajajo na stopalo in so zato udobnejši.

Novost v svetu tekačev si lahko priskrbite v GigaSportu, Hervisu, lekarni na Linhartovi ulici v Ljubljani in pa v trgovini Maxi Rossi Celje. Cena para znaša 12,96 EUR, naročilo preko spleta pa znaša 9,60 EUR plus poštnina. Več o vezalkah si lahko preberete na spletni strani http://www.xtenex.si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.