Šport
29 ogledov

Zbila šest kolesarjev ekipe Giant-Alpecin

Nesreča, kolesarji ekipe Giant-Alpecin Reševalni pas/Twitter
Nemška ekipa Giant-Alpecin je naenkrat ostala brez šestih kolesarjev, ki so doživeli srečanje z avtomobilom.

Angleška voznica je zapeljal v skupino šestih kolesarjev nemške ekipe Giant-Alpecin, za katero je prejšnji dve sezoni nastopal tudi uspešni slovenski sprinter Luka Mezgec, in jih poškodovala. Vsi so morali v bolnišnico; iz ekipe so sporočili, da so v stabilnem zdravstvenem stanju, imen pa sprva niso navedli.

Nesreča se je zgodila v španski Benigembli v bližini Alicanteja, eden izmed kolesarjev pa naj bi bil tudi resneje poškodovan, zato so ga s helikopterjem prepeljali v Alicante, ostala peterica je pristala v bolnišnici v Denii. Voznica naj bi zapeljala na nasprotni pas, do nesreče je prišlo ob 15.15.

Med udeleženci trening kampa v Španiji so sicer tudi zvezdniki John Dagenkolb, Tom Dumoulin in Warren Barguil. Francoski mediji so hitro sporočili, da jo je skupil tudi Barguil, po poročanju telegraaf.nl pa med ponesrečenimi ni bilo Nizozemca Dumoulina in njegovega rojaka Roya Curversa.

Nekoliko kasneje so imena nesrečnih kolesarjev sporočili tudi predstavniki ekipe Giant-Alpecin, gre za Francoza Barguila, Nemca Maxa Walscheida in Degenkolba, Američana Chada Hago, Šveda Fredrika Ludvigssona in Nizozemca Ramona Sinkeldama.

"Vsi v ekipi smo v šoku, rešiti moramo nekaj perečih zadev. Hkrati se zavedamo, da je bila malce na naši strani tudi sreča," je dejal zdravnik moštva Anko Boelens in dodal: "Vsi so pri zavesti in stabilni, a čakamo na naslednje informacije in pogovor z zdravniki v bolnišnicah ter o potrebnem zdravljenju."

Komentarjev 2
  • macola 00:04 24.januar 2016.

    Angležinja v Španiji.....po kateri strani se vozi???? Drugače pa sreča v nesreči, da ni hujše, čeprav bo verjetno vprašljiva sezona za poškodovane kolesarje.

  • mph 22:28 23.januar 2016.

    Predvidevam, da je nujno morala poslat sms med vožnjo prijateljici, da je kupila nove čevlje.