Šport
7 ogledov

Žbogar napredoval na sedmo mesto

Vasilij Žbogar Robert Deaves/Finn Class
Za jadralci na evropskem prvenstvu razreda finn v Barceloni je pet tekmovalnih dni, v katerih so odjadrali le šest regat. Vasilij Žbogar je danes končal na devetem in drugem mestu, s tem je napredoval na skupno sedmo mesto.

Prvo današnjo regato je Vasilij Žbogar končal na devetem mestu in ker se je po petih plovih najslabši rezultat brisal, je skupno napredoval na osmo mesto. To pa mu je dalo še dodaten zagon, v drugi regati dneva je jadral odlično in zaostal le za Dancem Jonasom Christensenom.

"Uspelo mi je narediti dve res dobri regati in se povzpel v skupnem seštevku. Vem, da sem v preteklih dneh dve regati odjadral slabo, a tudi to je jadranje, to je treba vzeti v zakup, mislim, da sem na dobri poti in potrditev za to je prišla danes," je po današnjih regatah povedal Žbogar, ki je pred zadnjim dnem prvenstva sedmi.

"Jutri nas čaka še ena regata, ki jo vozimo vsi in je zame zelo pomembna, saj odloča o tem, ali bom nastopil na regati za medalje. Upam, da bo jutri tudi toliko vetra kot danes, saj bom imel več možnosti, da nastopim na zadnjem dejanju prvenstva," je še povedal Žbogar, ki za vodilnim, Nizozemcem Pietrom Janom Postmo, zaostaja za 36 točk.

Žbogar ima na sedmem mestu enako število točk kot Grk Ioannis Mitakis na mestu pred njim, za tretjim mestom pa pred regato za medalje, v kateri se bodo delile dvojne točke zaostaja za 18. točk.

Drugi Slovenec Jan Orel je bil danes 75. in 80., skupno je 84.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.