Šport
64 ogledov

Žbogar nazadoval na drugo mesto

vasilij žbogar finn rio de janeiro oi 2016 jadranje Profimedias
Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je po drugem dnevu olimpijskih iger v Rio de Janeiru v razredu finn na drugem mestu.

Na prvem ga je prehitel Britanec Gilles Scott, ki je bil v današnjem prvem plovu drugi, na drugem pa prvi. Žbogar je bil po sedmem mestu v današnjem prvem plovu v drugem deseti.

Scott, ki je letošnje olimpijske igre začel slabo, saj je bil v uvodnem plovu šele na 17. mestu, je že v drugem osvojil tretje mesto. Še boljšo formo je potrdil v današnjih dveh plovih. V prvem je bil pred njim le Francoz Jonathan Lobert, v drugem pa je pridobil še eno mesto ter prevzel vodstvo v skupnem seštevku s šestimi točkami. Eno mesto je v drugo pridobil tudi Grk Ioannis Mitakis, tretji je bil Caleb Paine.

Žbogarju danes vetrovne razmere niso bile tako naklonjene kot včeraj. Izolčan je bil sedmi in deseti, toda po zaslugi včerajšnjega prvega in tretjega mesta je še vedno v igri za kolajne. Po dveh tekmovalnih dneh je z 11 točkami na drugem mestu, na tretjem mestu je v skupnem seštevku Turk Alican Kaynar, ki ima 13 točk.

Jadralce v razredu finn v Riu čaka še šest plovov in nato še regata za kolajne. Naslednja dva plova bosta na sporedu v četrtek.

Slovenski jadralki blizu vrha

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta olimpijske boje v Rio de Janieru v razredu 470 začeli s tretjim mestu v skupni razvrstitvi. V uvodnem plovu sta bili drugi, v drugem šesti, v vodstvu pa sta po prvem dnevu Japonki Yoshida Kondo in Miho Yoshioka.

Najboljši slovenski jadralki Mrakova in Macarolova sta današnji uvodni dan v razredu 470 bolje odjadrali v prvem plovu, ko sta bili pred njima le Kondo in Yoshioka, tretji pa sta bili Avstrijki Lara Vadlau in Jolanta Ogar. V drugem plovu jadralki Pirata iz Portoroža nista bili tako uspešni, v cilj sta prišli kot šesti, vseeno pa sta po prvem tekmovalnem dnevu z osmimi točkami na tretjem mestu.

Najbolj zadovoljni sta današnji dan končali Kondova in Yoshioka, pred Mrakovo in Macarolovo sta na drugem mestu s sedmimi točkami Novozelandki Jo Aleh in Polly Powrie, ki sta bili najhitrejši v drugem plovu. V njem sta tretje mesto osvojili Američanki Annie Haeger in Briana Provancha.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.