Šport
47 ogledov

Žbogar ni mogel zavrniti Hrvatov

vasilij žbogar Stanko Gruden/STA
Dobitnik jadralske srebrne medalje v razredu finn Vasilij Žbogar se je odličja veselil skupaj s člani hrvaške delegacije.

Slovenski olimpijec, ki se je s tretjo kolajno postavil ob bok Miru Cerarju, Rajmondu Debevcu in Luki Špiku, je s Hrvaško tesno povezan, saj je poročen s Hrvatico, občasno pa je tudi živel in treniral v Splitu.

"Nismo mogli zavrniti povabila hrvaških prijateljev iz Splita, ki imajo tukaj veliko hišo. Jozo, ki je trener laserista s srebrno kolajno in je tudi več let delal z Vasilijem, je zahteval, da se pri njih dobimo, naprej pa prosto po prešernu," je dejal Jure Žbogar, brat Vasilija, ki je prepričan, da bo slovenski junak tudi po olimpijskih igrah ostal v jadranju.

"Saj drugega ne zna. Jadranje je način življenja in se ne more zamenjati s pisarno. Če bo res nehal, bo pa postal trener,'' je dodal brat srebrnega olimpijca iz Rio de Janeira.

Šok za slovenskega atletskega trenerja

Slovenski atletski trener Rok Predanič in fizioterapevt atletske reprezentance Khalid Nasif sta v olimpijski vasi doživela neugodno izkušnjo. Ko sta vstopila v dvigalo in se hotela odpeljati v pritličje, sta doživela prosti padec, ki je "trajal" tri nadstropja.

Predaniču se je nato to zgodilo še enkrat, a kljub opozorilom pristojni niso reagirali, tako da dvigalo še vedno deluje. "Niti opozorila, da je nevarno, niso dali. To je le še ena od neprijetnosti v olimpijski vasi, v kateri je bilo v zadnjem času zabeleženo več kraj. Kamere, ki so nameščene po nadstropjih, kažejo snažilke, a le do vratu, tako da se ne da ugotoviti, kdo je kradel," je dejal press ataše slovenske reprezentance Brane Dmitrovič.

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:05 18.avgust 2016.

    Olimpijska vas je divji zahod vidm. Nič niso uspel Brazilci zrihtat tko k bi mogl. Nič. Po vrh vsega se jim pa še j.....

  • vladek 14:42 18.avgust 2016.

    Bravo Vasilij,tako se dela a ne kot politiki