Šport
13 ogledov

Žbogar v zlatem finalu v Sydneyju

Vasilij Žbogar AFP Žurnal24 main
Slovenski jadralec Vasilij Žbogar se je uvrstil v zlati finale svetovnega prvenstva v jadralnem razredu laser, ki poteka pred Terrigalom v avstralskem Novem Južnem Wallesu. Šest kvalifikacijskih plovov je Žbogar z 22 točkami končal na petem mestu, v vodstvu je Avstralec Tom Slingsby (11 točk).

Drugi slovenski predstavnik Luka Domijan je po šestih plovih kvalifikacije končal na 150. mestu (231 točk) med 157 tekmovalci in bo prvenstvo nadaljeval v bronasti floti. Prireditelji so imeli tretji dan več sreče z vremenom in so izpeljali tri plove. Žbogar je z dvema petima mestoma in 19., ki se mu je kot najslabša uvrstitev odštela od njegovega izkupička, izgubil eno mesto v primerjavi s prvimi tremi plovi, takrat je iztržil četrto, drugo in šesto mesto. Do zamenjave je prišlo tudi na vrhu; domačin Slingsby je s prvim, četrtim in drugim mestom prehitel Argentinca Julia Alsogaraya, ki ima zdaj 15 točk, tretji pa je Novozelandec David Weaver (17).

Žbogar je pred začetkom finalnih regat za odličja le pet točk oddaljen od tretjega mesta. Pred njim je še Španec Javier Hernandez, ki ima pred dobitnikom bronaste medalje z OI v Atenah 2004 štiri točke naskoka. Finalne regate bodo na sporedu od 11. do 13. februarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.