Šport
15 ogledov

Zbogom, Peking

Boštjan Ficko je za slovensko izbrano vrsto nastopil 98-krat. Žurnal24 main
Tekma z Dansko je odločala o usodi slovenske reprezentance. Zmaga bi prinesla veliko, poraz pa je vse upe tako na polfinale kot na kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah v Pekingu zmlel v prah.
Danci nas niso “razbili”
Tekmo Slovenija - Danska je posebej za Žurnal24 spremljal Boštjan Ficko, ki je zbral 98 nastopov za slovensko reprezentanco. “ Danci so zasluženo zmagali, niso pa nas razbili tako, kot so Hrvate in Poljake v tem drugem delu,” je povedal nekdanji srednji zunanji, ki je zadnjo tekmo v slovenskem dresu odigral na svetovnem prvenstvu v Tuniziji leta 2005.
“Slovenci so tudi na tej tekmi dokazali, da se lahko kosajo z najboljšimi reprezentancami na svetu. Mogoče so le preveč razbranili Hvidta in bili premalo zbrani pri končnih strelih,” je ocenil Ficko. Prav stoodstotne priložnosti, ki jih varovanci Mira Požuna niso izkoristili, in malo slabša predstava vratarjev, so pokopale slovenske želje po zmagi. "Lapajne in Škof sta nas na prejšnjih tekmah malo razvadila. Tudi na tej nista branila slabo. Le žoge so se po obrambah odbijale nazaj v roke Dancev ali pa naši teh obramb niso kronali s hitrimi in lahkimi goli v napadu. Dancem je to uspelo in tako so naredili razliko,” je ocenil Ficko.

Ne navdušili ne razočarali
Ficka ni nihče v naši reprezentanci ne navdušil ne razočaral. To pomeni, da Slovenija na odločilni tekmi ni imela igralca, ki bi za seboj potegnil celo ekipo in jo popeljal v boj za medalje ali vsaj v boj za kvalifikacije za nastop v Pekingu. “Dansko bi težko premagali, ker je res zelo kakovostna reprezentanca. Več možnosti za zmago in s tem za višjo uvrstitev so imeli proti Hrvaški, a jih žal niso izkoristili.” Slovenija je tako prvenstvo končala na 10. mestu. “Ta uvrstitev je kar realna slika. Tudi pred prvenstvom nismo pričakovali veliko več. Navsezadnje pa bi lahko bili še slabši,” je sklenil Ficko, član srebrne ekipe z evropskega prvenstva v Sloveniji.

Slovenija v številkah
Slovenija je na šestih tekmah EP dosegla 172 golov, dobila jih je osem več. Najboljši strelec je bil Pajovič, vsi razen vratarjev pa so se vpisali med strelce. Največ priložnosti za igro je dobil Natek, najmanj Backović, največkrat izključen je bil Praznik, več strelov pa je ubranil Lapajne.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.