Šport
307 ogledov

Zbrali denar za boksarja, ki se je spopadel s policisti

Christophe Dettinger
Po aretaciji boksarja so se odzvali številni simpatizerji gibanja rumenih jopičev.

"Ravnal sem napačno, a počutil sem se napadenega in poskušal sem zaščititi žensko ter sebo, ko so na nas vrgli solzivec," je za francoske medije izjavil  Christophe Dettinger, nekdanji francoski boksarski šampion. Posnetek njegovega obračuna s policijo je pristal na Youtubu.

Dettinger se je udeležil protesta rumenih jopičev v Parizu, policija pa je protestnikom poskušala preprečiti prehod preko mostu Leopold-Sedar-Senghor. Kasneje je bil aretiran zaradi napada na uradno osebo.

Christophe Dettinger Protesti Šport Bivši boksarski prvak nad specialce

Simpatizerji gibanja so po aretaciji začeli zbirati sredsva za plačilo sodnih stroškov. Na spletni strani Leechi je okoli osem tisoč ljudi vplačalo prispevke za Dettingerja, pred blokiranjem plačil pa se je nabralo 114 tisoč evrov.

Denar bo lahko uporabljen le za plačilo sodnih stroškov, preostanek bo vrnjen donatorjem, so zapisali na uradni strani spletne platforme.

Kritiki početja donatorjem sicer očitajo, da podpirajo kriminalca, še več pa je takšnih, ki opravičujejo Dettingerjovo potezo in nabiranje financ. Boksar je sicer sodeloval na vseh osmih dosedanjih protestih, poudaril pa je, da 'vlada vse počne na hrbtih malih ljudi, ki nosijo posledice zaradi početja elite'. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.