Šport
5 ogledov

Zbrano, agresivno in brez strahu

Marjan Gorenc verjame v uspeh risov proti Latviji. Žurnal24 main
Po drugi tekmi naših hokejistov na SP proti Američanom smo za oceno povprašali Marjana Gorenca, nekdanjega odličnega hokejista in pozneje trenerja, ki trenutno vodi kadete Olimpije.
"Videl sem, da so naši fantje tekmo začeli bolj pogumno kot proti Kanadi, čeprav spadajo Američani med ekipe, ki vsako najmanjšo napako takoj kaznujejo. To se je videlo že pri prvem golu ob igralcu manj, ko nam ploščka ni uspelo pravočasno spraviti izpred svojih vrat. Američani so prve tri gole dosegli z igralcem več, ob tem pa pokazali, da so kreativni in hitri pri menjavi, s čimer smo imeli precejšnje težave. Za ustvarjanje priložnosti z igralcem več smo porabili veliko energije. V celoti gledano pa smo v obrambi igrali pogumno, dobro zapirali prostor, v nekaterih odločilnih malenkostih pa smo malce slabši. Predvsem pri reakciji, poleg tega pa smo tudi lažji, kar se pozna pri obrambi," je dejal Marjan Gorenc.
 
 

Naša reprezentanca je pokazala, da se lahko upira vsakemu nasprotniku. Menim, da je ob dobrem vratarju to ključ do uspeha.

Marjan Gorenc

 
Glede primerjave tekem s Kanado in ZDA nekdanji reprezentant meni: "Razlika se je pokazala predvsem v pogumnejši in samozavestnejši igri. Z več tako močnimi tekmami bi imeli tudi več izkušenj." Kljub dobrim predstavam naših še vedno ostajajo elementi, ki bi jih bilo mogoče izboljšati: "Druga peterka igra preveč krčevito in ima zagotovo prostor za napredek. Presenetila me je četrta peterka, ki deluje zelo dobro. Pomembno je, da prva in druga peterka prispevata svoj delež v kreativnem smislu, drugi dve pa lahko dodata svoje v obrambi."

 

Preberite še ...

Vsi govorijo o Lixu
Poraz Slovenije proti ZDA

Kakšna je torej Gorenčeva napoved pred tekmo z Latvijo? "Vsi znajo igrati, malenkosti odločajo. Pomembno bo igrati 60 minut zbrano, agresivno in brez strahu ter narediti čim manj napak. Naša reprezentanca je pokazala, da se lahko upira vsakemu nasprotniku. Menim, da je ob dobrem vratarju to ključ do morebitnega uspeha. Mogoče je malo dvorezen meč dejstvo, da bo vratar Kristan očitno branil tri tekme, toda to je selektorjeva odločitev, Kristanu pa ni česa očitati. Upam, da ne bo prišlo do utrujenosti, poleg tega pa bi bilo dobro minutažo ponuditi še komu od vratarjev, saj nikoli ne veš, kdaj lahko pride do poškodbe."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.