Šport
14 ogledov

ZDA in Italija v finalu pokala Fed

Flavia Pennetta se je s kolegicami veselila uvodnih dveh zmag, na koncu pa "mami Žurnal24 main
V finalu teniškega pokala Fed se bosta v ponovitvi lanskega pomerili reprezentanci ZDA in Italije. Američanke so po ogorčenem boju premagale Rusijo s 3:2. Italijanke pa v prvem polfinalu gladko Češko s 5:0.

Finale bo novembra v ZDA, kjer se bodo lahko Američanke Italijanke oddolžile za lanski poraz. Ekipa ZDA je pokal Fed dvignila sedemnajstkrat, največkrat med vsemi doslej.

Po prvem dnevu je bil izid med ZDA in Rusijo izenačen 1:1. Za ameriško zmago je poskrbela Melanie Oudin, ki je s 6:3, 6:3 premagala Allo Kudrjavcovo, izenačila pa je Jelena Dementjeva po zmagi s 6:4, 6:3 proti Betthanie Mattek-Sands. Drugi dan je Rusijo v vodstvo popeljala Dementjeva, ki je ugnala Oudinovo s 7:6 (4), 0:6 in 6:3, Mattek-Sandsova pa je po zmagi nad Makarovo s 6:4, 2:6 in 6:3 izenačila. Odločila je igra dvojic, v kateri sta Liezel Huber in Mattek-Sandsova gladko premagali Dementjevo in Makarovo s 6:3 in 6:1.

Pred tem so prvi polfinale najvišje ravni tega tekmovanja bolje začele branilke naslova Italijanke. V Rimu so proti Češki povedle z 2:0, potem ko je Flavia Pennetta ugnala Lucie Hradecko s 6:4 in 7:5, Francesca Schiavone pa Lucie Šafarovo s 6:0 in 6:2. Pennetta je nato drugi dan premagala Petro Kvitovo s 7:6 in 6:3 in dobila odločilno tretjo partijo za dokončno zmago. Zmago Italijank je potrdila Sara Errani med posameznicami in nato skupaj s Schiavonejevo med pari.

Belgijska teniška igralka Kim Clijsters bo zaradi strgane mišice v levem stopalu morala počivati do šest tednov. Poškodbo je staknila v sobotnem dvoboju pokala Fed proti Estonki Maret Ani.

Za obstanek
Belgijke so proti Estoniji v boju za obstanek v svetovni skupini teniškega pokal Fed povedle s 3:1 in si v domačem Hasseltu izborile obstanek. Po porazu Justine Henin s Kaio Kanepi s 7:6 (6), 4:6 in 3:6 je odločilno točko prispevala Yanina Wickmayer, ki je ugnala Maret Ani z 2:6, 6:1 in 6:1.

Brez težav so v prvi skupini obstale tudi Avstralke, ki so s 5:0 odpravile Ukrajinke. Nekaj več dela so imele Francozinje, ki so proti Nemkam slavile s 3:2.

Srbija izpadla
Slovaška teniška reprezentanca si je zagotovila obstanek v svetovni skupini pokala Fed. V Beogradu je premagala Srbijo s 3:2. V odločilni igri dvojic sta Daniela Hantuchova in Magdalena Rybarikova premagali Jeleno Janković in Bojano Jovanovski s 6:4 in 6:3.

Pred tem je Jelena Janković nenadejano izgubila s Hantuchovo s 6:7 (2) in 5:7, Bojana Jovanovski pa je po presenetljivi zmagi nad Rybarikovo s 6:1 in 7:6 (4) izenačila na 2:2.

Pokal Fed, svetovna skupina, polfinale:

ITALIJA : Češka 5:0
ZDA - Rusija 3:2

Pokal Fed, svetovna skupina, za obstanek:

Nemčija : Francija 2:3
Ukrajina : Avstralija 0:5
Belgija : Estonija 3:1
Srbija : Slovaška 2:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.